• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džesika je podelila račun i poslala poruku: Donesete li tortu u ovaj restoran papreno će vam naplatiti sečenje

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Menadžer restorana kaže da je to politika kuće da bi gosti što manje donosili svoje stvari u restoran

  • 0
Restoran, torta, račun Foto: Twitter/@gnomypakao, Shutterstock

Džesika Geka je bila odgovorna za organizaciju - okupila je sve goste, rezervisala sto u restoranu, kupila rođendansku tortu za 45 evra pa sa svojom porodicom pošla da proslave rođendan njene majke. Veče je prošlo veoma lepo sve do momenta kada je stigao račun.

Cifra na računu iznosila je 659 evra, što je iznosilo oko 50 evra po osobi ali ova cifra nije izazvala nevericu. Naime, Džesika je na računu uočila stavku koju njije očekivala - iznošenje torte na sto i njeno sečenje i posluživanje koštaju dodatnih 58 evra.

Kada je upitala zašto se ovo naplaćuje rečeno joj je da je to politika poslovanja.

Šokirna i smatrajući da je ova politika loša Džesika je podelila svoje iskustvo, zajedno sa računom, na društvenim mrežama.

Njena objava izazvala je pravu lavinu komentara a većina je sadržala kritike restorana.

Medijska bura je neminovno stigla je i do vlasnika restorana. U razgovoru sa portalom Coriere Fiorentino, on potvrđuje da je sve tačno, objašnjavajući međutim da je to politika njegovog restorana.

- Ne naplaćujemo pokriće i uglavnom služimo jela sopstvene proizvodnje, pa se trudimo da obeshrabrimo one koji donose stvari. Ako uzmemo u obzir da je u Arecu prosečna naknada za pokriće 2,5 evra po osobi, razlika nije tako velika. Moj restoran mora da plati konobara koji služi za stolom, mašinu za pranje sudova i druge prateće usluge. Moramo nekako da pokrijemo te troškove - naveo je.

Međutim, Džesika je unapred pitala da li sme da donese svoju tortu u restoran i rečeno joj je da je to sasvim u redu. Niko joj nije skrenuo pažnju na to da se usluga sečenja torte naplaćuje.

(Telegraf Biznis)

Video: Predstavljena akcija "Nabolja cena": Pogledajte šta je sve na spisku od proizvoda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>