• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Litar piva od 1.600 dinara, pola pileta, bez priloga 2.700: Za 5 dana počinje Oktoberfest, a ovo su cene

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Organizatori su se pobrinuli da cene budu snižene za porodične posete

  • 0
Oktoberfest Foto: Tanjug/AP

Legendarni Oktoberfest, 189. po redu, počinje za pet dana i prvi festivalski šatori već su objavili svoje ovogodišnje jelovnike. Cene se menjaju iz godine u godinu a već je jasno da će ove godine posetioci morati ruku da zavuku duboko u džep.

Pivo, kolenica i krompir

Za jedan litar piva gosti će morati da izdvoje između 13,60 i 15,30 evra. U vinskom šatoru Kufflers cena jednog litra pšeničnog piva je 17,80 evra.

Značajno su poskupela i bezalkoholna pića, pa tako litar stone vode u vinskom šatoru košta 14 evra.

U šatoru Paulajner pola pečenog pileta košta neverovatnih 23 evra, bez priloga. Pola patke sa crvenim kupusom i knedlama od krompira košta 39,80 evra a svinjsko pečenje goste će koštati 24,80 evra.

U festivalskom šatoru Bräurosl pola svinjske kolenice sa knedlama od krompira košta 23,60 evra. Gosti koji vole nešto malo drugačije mogu uživati u Tomahavk odresku od 1.100 grama koji košta 169 evra u Bräuroslu. Prema jelovniku, ovaj odrezak može nahraniti dve do četiri osobe.

Za one koji vole slatko, poseta Oktoberfestu često uključuje i klasični kolač Kaizeršmarn (Kaiserschmarrn). U popularnom Käfer šatoru cena ovog dezerta je 21,50 evra po osobi.

Jeftinije u vreme ručka

Oni sa plićim džepom mogu da posete Oktoberfest u podne. Neki šatori nude jeftinije mogućnosti ručka. U minhenskom Stubnu traje akcija u kojoj gosti do 17 sati mogu da dobiju dve litre piva po ceni jedne. Posebne cene za porodice su utorkom do 19 sati.

Bezbednost na nivou

Zbog nedavnog napada nožem u Solingenu sigurnosne mere za ovogodišnji Oktoberfest biće značajno pojačane. Gradonačelnik Minhena Diter Raiter objasnio je da će kontrole ponovo biti pojačane zbog trenutne sigurnosne situacije. Ovo bi moglo da dovede do dužih vremena čekanja na ulaznim tačkama. Ipak, Raiter je naglasio da je sigurnost glavni prioritet.

Šef Oktoberfesta Klemens Baumgartner najavio je ponovno preispitivanje postojećeg sigurnosnog koncepta. Rekao je da je scenario napada u Solingenu već uzet u obzir u sigurnosnom konceptu, ali je sada važno sve ponovno proveriti kako se ne bi rizikovali propusti, prenosi Fenix.

(Telegraf Biznis)

Video: Minhen je stao. Svi su krenuli ka jednom mestu, počeo je - Oktoberfest!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>