• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Srbiji najjeftiniji hleb i mleko, Crnogorci imaju jeftinije svinjsko meso: Ovo su cene namirnica u regionu

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poređenje je uradio portal RTCG

  • 1
Cene, potrošačka korpa Foto: Shutterstock, Pixabay

Portal RTCG izdvojio je 13 osnovnih namirnica i uporedio cene u Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj. Na osnovu podataka koje su dobili našli su da su cene u Srbiji nešto niže, dok su u Crnoj Gori i Hrvatskoj slične, s tim što su pojedini artikli u Hrvatskoj skuplji.

Hleb je najjeftiniji u Srbiji i može se kupiti za oko 58 dinara, jaja i mleko, takođe imaju najnižu cenu. Kafa je najskuplja u Hrvatskoj, dok je cena kilograma pilećeg filea najviša u crnogorskim marketima.

Cene Foto: Telegraf.rs

Cene u Hrvatskoj dobili su iz Hrvatsog udruženja za zaštitu potrošača na osnovu popisa koji su napravili tajni kupci iz meseca u mesec, dok su za Srbiju uzimali najmanje cene iz velikih marketa.

Akcija "Limitirane cene" koja je u Crnoj Gori počela 6. septembra podrazumeva ograničavanje marži na proizvode od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi i sadrži listu od 71 proizvoda.

I u Srbiji je 1. septembra počela akcija "Najbolja cena" u okviru koje su, do kraja oktobra, u oko 2.500 maloprodajnih objekata u zemlji, cene oko 700 proizvoda niže u odnosu dosadašnje akcijske cene.

Akcija obuhvata 81 vrstu proizvoda, a sniženje u proseku iznosi 26,82 odsto.

Portal RTCG navodi da su uporedili cene mleka u tetrapaku bez čepa, brašna tip 500 i belog pirinča.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    17. septembar 2024 | 14:45

    Hleb nam je najgoreg kvaliteta. Sto se tice mleka, tu jos uvek ima prostora za poboljsanje, ali u sustini nismo losi. Srbi jedu najlosiji hleb u Regionu, pa i u Evropi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>