• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kažu da je ovo najjeftiniji ručak na svetu, košta manje od evra: Kako je to uopšte moguće?

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ista cena je i za ručak i večeru

  • 0
Studentska menza Karaburma Foto: Marko Jovanović

Nedavno smo pisali o cenama hrane u studentskim menzama u Beogradu, a sada smo naišli na tekst o kretanju cene obroka u Hrvatskoj. Kako pišu tamnošnji mediji, cena se nije menjala od 2013. godine i za ručak ili večeru staje 0,88 centi.

"Novi list" je izračunao da je student 2013. godine u Hrvatskoj morao raditi pola sata za studentski ručak, jer je satnica za rad preko Studentskog servisa iznosila 1,9 evra. Danas minimalna satnica iznosi 5,25 evra, pa student za pola sata rada zaradi tri ručka u kantini.

Ova cena, koju hrvatski list predstavlja kao najjeftiniji ručak na svetu, moguća je zahvaljujući izdašnim državnim subvencijama, piše Plavakamenica.

U narednoj školskoj godini subvencije će se dodatno povećati, pa će studenti i u 2025. godini plaćati meni po ceni iz 2013. godine. Ova svakako dobra socijalna vest ima i lošu stranu, naime, kako neki navode, studentski meniji su zastareli, jednolični, nezdravi... ali, šta da očekujete od ručka za 0,88 evra?

(Telegraf Biznis)

Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>