
Ekipa Telegrafa na pijaci u Atini: Evo šta čeka turiste, trešnje preko 800 dinara
Ekipa Telegrafa je imala priliku da poseti jednu od brojnih pijaca u glavnom gradu Grčke i pogleda kako se kreću cene. Pijace Atine su i ovog leta nude bogatu i raznovrsnu ponudu svežeg voća i povrća, sa cenama koje variraju u zavisnosti od sorte, kvaliteta i godišnjeg doba.
Leto se ne može zamisliti bez voća te smo na cene istih obratili posebnu pažnju.
Tako se breskve mogu pronaći po cenama od 1,49 do 2,49 evra po kilogramu ( od 174 do 291 dinara) , u zavisnosti od sorte. Kajsije su nešto skuplje i koštaju oko 3,49 evra (408 dinara), dok su kruške i pomorandže najpristupačnije sa cenama od 0,99 evra (115 dinara) po kilogramu.

Cena jabuka je oko 1,79 evra (209 dinara) , dok banana košta oko 0,99 evra po kilogramu (115 dinara).
Trešnje su očekivano skupe te se, u zavisnosti od sorte, prodaju po ceni između 4,99 i 6,99 evra po kilogramu (583 do 817 dinara).
Leto u Grčkoj ne ide bez grožđa, a kilogram ovog voća se može kupiti po ceni od 2,99 evra (350 dinara).

Na letovanju se bar mora pojesti dinja ili lubenica a ovo zadovoljstvo će vas koštati 1,49 evra po kilogramu (174 dinara) odnosno 1.09 evra (127 dinara) za kilogram lubenice.
Povrće
Ponuda povrća je jednako raznovrsna. Odmor u Grčkoj se ne može zamisliti bez maslina na trpezi a kilogram će vas koštati od 3 do 7 evra po kilogramu (351 do 819 dinara, u zavisnosti od sorte) koliko koštaju i sušeni plodovi.

Crvena paprika se prodaje po ceni od 0,99 evra do 1,49 evra po kilogramu ( od 115 do 174 dinara), dok babura paprika ide od 0,89 do 1,49 evra ( od 104 do 174 dinara). Paradajz košta oko 1,49 evra po kilogramu (174 dinara), a čeri paradajz dostiže cenu od 1,99 evra (233 dinara).
Luk se prodaje po ceni od 0,99 evra po kilogramu (115 dinara), dok se krastavac na tezgi može naći za oko 1,99 evra po kilogramu (233 dinara).
Tu je u ljuta papričica po ceni od 1,99 evra po kilogramu (233 dinara).

Svež praziluk je prodaje po ceni od 1,99 evra (233 dinara), cvekla košta 1,49 evra (174 dinara), a vezica peršuna košta oko 0,79 evra. Tikvice se prodaju po ceni od 0,99 evra po kilogramu ( 115 dinara).
Za ljubitelje pečuraka, šampinjoni su dostupni po ceni od oko 1 evro po kilogramu (117 dinara), a sveži kupus i šargarepa koštaju oko 0,99 evra (115 dinara).
Cena zelja i mladog luka je 1,99 evra (233 dinara), odnosno 0,99 evra (115 dinara) po kilogramu.

Posebno su skupi sveži grašak sa cenom od oko 4,99 evra po kilogramu (583 dinara), dok je krastavac dostupan po ceni od 1,99 evra (233 dinara).
Za one koji vole egzotičnije plodove, avokado se može kupiti po ceni od oko 3,99 evra po kilogramu (467 dinara).
(Telegraf Biznis)
Video: Cena 350 dinara po kilogramu, dnevnica radnicima 5.000: Počela berba crvenog zlata
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Goxi
Pa sve jeftinije nego u Beogradu .....
Podelite komentar