Izdanja "Politike" od 1904. do 1941. uklonjena sa sajta Narodne biblioteke

Sadržaj je uklonjen na osnovu rešenja Privrednog suda u Beogradu

  • 8

Narodna biblioteka Srbije uklonila je digitalozovana izdanja lista "Politika" od 1904. do 1941. godine, a na zahtev kuće "Politika novine i magazini"(PNM).

Kako se navodi, sadržaj je uklonjen na osnovu rešenja Privrednog suda u Beogradu.

Narodna biblioteka Printskrin: NBS

Inače, zajedničkim projektom "Politike" i NBS-a 2006. godine izdanja lista "Politika" od 1904. do 1941. godine postala su deo elektronskog arhiva NBS, kao i Politike onlajn.

Cilj ovog projekta kako je tada ovaj list objavio bilo je "očuvanje i arhiviranje lista kao ekskluzivnog i eminentnog predstavnika srpske kulture i baštine".

Osim "Politike" na sajtu se nalaze skenirana izdanja predratnog "Vremena", "Pravde", lista "Samouprava"...

Narodna biblioteka i u martu je skidala internet izdanje Politike od 1904. do 1941, ali je ubrzo sve bilo ponovo vraćeno na sajt te biblioteke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    25. avgust 2019 | 09:37

    Politiku sam prestao da kupujem onog dana kada su privatizacijom novi nemacki vlasnici sa naslovne strane sklonili imena osnivaca Ribnikara, herojski poginulih u borbi protiv okupatora. Prodajom tog lista tadasnja vlast je prodala deo srpske kulture i istorije.

  • Dejan

    25. avgust 2019 | 09:08

    Sraman potez Politike PNM.

  • Qvas

    25. avgust 2019 | 14:10

    Politika se jeste malo iskvarila, ali je čitam i na tabletu i na telefonu. Volim da je čitam zato što je jedina koja još uvek nije uvela rubriku zabava. Čim ona bude uvela prestajem da čitam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA