≫ 

Za 5.000 evra se na Ebay-u prodaju uspomene iz detinjstva koje većina nas ima u tavanu

Svi ovi primerci označeni su sa "Rare Black Diamond Disney", što znači da su izdati od 1984. do 1993. godine

  • 0
Dizni crtani filmovi VHS Foto: Ebay/tinas_toy_box

"Aladin", "Pepeljuga", "Bambi" samo su neki od crtanih drugara sa kojima su mnoga deca rasla. Danas se to prijateljstvo može višestruko isplatiti, jer se Diznijevi crtaći, i to na VHS-u, prodaju na internetu za ozbiljne sume od 4.000 ili 5.000 evra.

- Retka kolekcija 9 Dizni kaseta - "Snežana i sedam patuljaka", "Kralj lavova", "Uspavana lepotica", "Fantazija-Pinokio"... Kasete su polovne, sa znakovima starosti i prethodne upotrebe. Sve u svemu, u dobrom su stanju - napisao je na Ebay-u jedan prodavac, koji je 9 crtaća ponudio za 5.695 dolara iliti oko 5.000 evra.

Dizni crtani filmovi VHS Crtani filmovi vrede pravo malo bogatstvo Printskrin: Ebay

On je priložio i slike kao dokaze da su kasete u originalnom omotu.

No, on nije jedini koji crtane filmove na VHS-u prilično ceni. Na drugom oglasu se "Knjiga o Džunlgi", "Kralj lavova" i "Lisica i pas" prodaju za 4.500 dolara, odnosno oko 4.000 evra. Samo jedna kaseta Diznijevog klasika iz 1992. godine -"Lepotica i zver" - ceni se za 3.500 dolara, odnosno oko 3.000 evra.

Najskuplja roba je definitvno originalna kaseta "Pepeljuge" - celih 5.000 kanadskih dolara (3.373 evra) za samo jedan crtani film. Reč je o crtanom filmu koji je Dizni izdao 1950. godine, a nije naznačeno koliko je sama kaseta stara.

Dizni crtani filmovi VHS Samo jedna kaseta za 5.000 dilara Printskrin: Ebay

Sve ove kasete su označene sa "Rare Black Diamond Disney", što znači da su izdate od 1984. do 1993. godine.  Originalno pakovanje (i dokazi da nisu u pitanju piratske kopije) i neveliki tragovi starosti daju im bolju cenu, koju su pravi kolekcionari po svemu sudeći spremni da plate.

Od toga da ih ima na sve strane, do toga da su postale retkost, kasete su prošle put od svega dve decenije. Nakon što su se video klubovi gasili i u našoj zemlji, filmove su mogli da se kupe za svega 20 dinara po primerku, a ko je bio pametan da ove dragocenosti pazari i sačuva, danas možda može dobro da ih unovči.

Tako da pravac na čišćenje tavana. Ono što se tamo krije na Ebay-u vredi pravo malo bogatstvo.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA