≫ 

Nemci digitalizuju "Lepa sela lepo gore": Najpotresniji ratni film u novom ruhu

Film je snimljen prema istinitom događaju, kada je sedam srpskih vojnika Drinskog korpusa bilo devet dana okruženo u tunelu Brodar u septembru 1992. godine

  • 6

Film Srđana Dragojevića "Lepa sela lepo gore", snimljen pre 23 godine, uskoro će biti digitalizovan, objavio je Dragojević na društvenim mrežama.

On je na svom Tviter profilu objavio lepu vest da će njegov kultni film iz 1996. godine biti spasen od daljeg propadanja.

- Javio mi je nemački distributer da su počeli čisćenje i digitalizaciju negativa "Lepih sela", kupivši prava od Kanal plusa. Radujem se da vidim kako je film izgledao nekada na novim filmskim kopijama. Sad ovi naši i ne moraju da ga digitalizuju, mogu i da ga skinu s liste čekanja - napisao je Dragojević i odmah izazvao lavinu pozitivnih komentara njegovih pratilaca.

Mnogi su se saglasili da su "Lepa sela lepo gore" jedan od najboljih i najpotresnijih ostvarenja svih vremena i da je film apsolutno zaslužio da se sačuva od propadanja.

Film je snimljen prema istinitom događaju, kada je sedam srpskih vojnika Drinskog korpusa bilo devet dana okruženo u tunelu Brodar u septembru 1992. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA