Novi spot "Neozbiljnih pesimista" premijerno na Telegrafu: Pogledajte i poslušajte "Sudbinu"

Pankeri će prvu koncertnu promociju albuma održati 7. novembra 22h u Domu kulture u Novom Sadu

  • 0
Neozbiljni pesimisti

"Neozbiljni pesimisti" / Foto: Bojan Đurišić

Antiglobal etno pankeri "Neozbiljni pesimisti" objavili su novi spot "Sudbina (Tri tajkuna Srbija)" kog danas premijerno možete pogledati na Telegrafu.

Spot "Sudbina" najavljuje novi album "Pametovanje iz provincije" kog će do kraja oktobra objaviti na CD-u i digitalnim platformama promoterska kuća Long Play.

"Neozbiljni pesimisti" će prvu koncertnu promociju albuma održati 7. novembra 22h u Domu kulture u Novom Sadu.

Frontmen "Pesimista" Igor Olujić kaže da je "Sudbina (Tri tajkuna Srbija)" pesma sa "tekstom koji je dosta mračan, jer odslikava našu sadašnjost i prošlost, ali nadamo se ne i budućnost". Jednostavno rečeno, to je pesma "o nepostojanju institucija i o tome kako o našim životima odlučuje par ljudi".

- "Sudbina" je pesma o čoveku koji posle godina borbe i čekanja da bude bolje jedne noći potpuno odlepi iznerviran što ne može bar da spava od raznih aparata i kućnih uređaja koji su u sitne sate popaljeni u susednim stanovima (treba iskoristiti jeftinu struju). 'Dokle više', misli se čovek i pošto nije uspeo da se izbori za bolje sutra bitno mu je da sazna da li će i kada to bolje uopšte doći. Kreće u potragu da vidi šta kaže planete, karte, pasulj... ali oni više ne rade, sudbinu koju su nekad otkrivali sada kontrolišu tajkuni jer su otkupilu prava na nju - opisuje Olujić.

Neozbiljni pesimisti

Foto: Bojan Đurišić/Long Play

Spot prati filmične stihove, odnosno događaj koji se opisuje u njima, a snimila ga je produkcijska kuća "Ilegal Production Novi Sad" krajem leta u Somboru, matičnom gradu benda, sa klavijaturistom i harmonikašem Alenom Markovićem u glavnoj ulozi (i sadrži malu posvetu kultnoj seriji "Kamiondžije").

Treći album Pesimista "Pametovanje iz provincije" već su najavili vizuelno upečatljivi spotovi za angažovane pesme "Kao da nema", u kome gostuje somborski dečiji hor "Šareni vokali", i "Bežim iz bende" u kome gostuje frontmen "Brkova" Šemso (Shamso) 69.

Neozbiljni pesimisti su osmočlani bend iz Sombora koji je svoju veselu muziku sa gorkim tekstovima već zabaležio na dva albuma ''Neka bude što biti ne može'' (2010) i "Omladinci kud’ ste pošli" (2012), a njihova pesma "Idemo (Napred Srbijo)" bila je zvanična navijačka himna reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u vaterpolu 2016. godine u Beogradu.

Nastupali su u Poljskoj, Grčkoj, Francuskoj, Austiji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i na svim značajnijim festivalima u Srbiji.

Pogledajte spot:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA