≫ 

Obnovljeno pozorište "Bora Stanković" otvara se 21. oktobra

Glumci su na povratak u "svoju kuću" čekali duže od sedam godina, a zgrada će imati i savremenu opremu, scensku mehaniku, rasvetne mostove, salu sa 255 mesta

  • 0

Obnovljeno pozorište "Bora Stanković" u Vranju, koje je izgorelo u požaru 2012. godine, otvara se 21. oktobra ove godine.

Kako prenosi javni servis, rekonstrukcija je sa prekidima trajala duže od pet godina, a krajem meseca tradicionalni festival "Borini pozorišni dani" biće održan u obnovljenoj zgradi i to izvođenjem predstava koje su najbolje u nekoliko proteklih sezona u Srbiji.

Glumci su na povratak u "svoju kuću" čekali duže od sedam godina, a u obnovljenom pozorištu imaće savremenu opremu, scensku mehaniku, rasvetne mostove, salu sa 255 mesta.

- Malo je reći da smo uzbuđeni, zaista. Posle sedam godina rada u nikakvim uslovima, potucanja po raznim scenama, dolazimo do toga da dobijamo svoju zgradu, svoju scenu - rekao je za RTS glumac Bojan Jovanović.

SRBIJA VRANJE POZORIŠTE POŽAR Pozorište nakon požara / Foto: Tanjug-arhiva/STR

Direktor pozorišta, Nenad Jović, rekao je da je u suterenu napravljen i kabare sa malom scenom, a da će nova zgrada imati tri scene, od čega jednu rotirajuću i dve male.

Inače, država je za obnovu pozorišta uložila 173 miliona dinara, pomagali su i donatori i grad.

Početak rada u obnovljenoj zgradi biće obeležen izvođenjem opere "Koštana", sledi premijera "Nečiste krvi", a u sali pozorišta predviđene su i projekcije filmova.

Video: Reke teku kroz ulice Vranja, pljuskovi prouzrokovali poplave i veliku materijalnu štetu

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA