Skriveni heroj srpske košarke: Nemanja Đorđević je zaslužan za medalju koju nije osvojio! (FOTO)

Mladog centra Partizana Nemanju Đorđevića tri puta su pozivali u tim za EP mladih u Grčkoj i tri puta je precrtavan. Zbog toga mu je selektor Dejan Mijatović, po povratsku s Krita, uručio medalju, kao da je bio s timom

  • 10

Na Kritu je pre nekoliko dana završeno Evropsko prvenstvo za košarkaše do 20 godina na kojem je Srbija osvojila bronzanu medalju.

Tejić, Janković, Jaramaz, Šalić i ekipa su doneli osmeh javnosti, posle pobede nad Hrvatskom u meču za treće mesto.

Uprkos očigledno dobrom odabiru Dejana Mijatovića, u avionu za Grčku je bilo mesta za šest plejmejkera, ali nije za mladog centra Partizana Nemanju Đorđevića.

A on zaslužuje posebnu priču. Evo zašto.

Đorđević je tri puta pozivan u reprezentaciju, tri puta se odazivao i tri puta bivao precrtan sa spiska! Bez obzira na to, odazvao bi se, kako kaže, i četvrti put!

- Kad se završila sezona, trener mlađih kategorija Aleksandar Bućan me je pozvao i rekao da moram da pomognem nacionalnom timu u prvoj fazi priprema. Tad sam krenuo ka Divčibarama, da se odmorim, i vratio sam se s pola puta - priča Nemanja kako je doživeo prvi poziv.

- Samo nekoliko sati kasnije, posle tog razgovora, bio sam sa saigračima u hotelu u Zrenjaninu. Ne mogu da opišem koliko sam bio oduševljen što mi se uopšte ukazala prilika da treniram s najboljim igračima mog godišta, uz mogućnost da nosim grb Srbije na grudima - priznaje mladi Đorđević.

- Bio sam i pomalo iznenađen, sad kad se setim tog momenta naježim se. To je obaveza svakog igrača i neizmerna čast.

Posle prve završene faze, pošto su mu zahvalili na pomoći, Đorđevića su zvali drugi put da se pridruži ekipi, da bi opet bio precrtan sa spiska! Nakon toga, još jednom pozvan i sklonjen sa spiska uoči odlaska ekipe u Vršac!

Ništa ovo ne bi bilo neobično za našu košarku, da od svih pozvanih igrača najjači utisak na selektora nije ostavio upravo Partizanov centar.

Iako nije uobičajeno, Mijatović je posebno istakao Nemanju kao košarkaša na kojeg bi svi stariji reprezentativci trebalo da se ugledaju. Zbog njegovog ponašanja, maksimalnog zalaganja, predanog rada i opšteg odnosa prema nacionalnom dresu.

- Nisam očekivao da će me toliko pohvaliti selektor, svakako da mi mnogo znači. Samo sam davao sve od sebe, mislim i više od maksimuma, želja mi je bila da se dokažem u reprezentaciji.

- Takođe, nisam znao koliko će trajati, da li će mi se i u kojoj fazi Mijatović zahvaliti, ali mi nije ni bilo važno, sve dok sam bio tamo. Osećaj zajedništva i pripadnosti jednom timu zaista je sjajan. Još sam i napredovao, trenirali smo po sedam sati. Zaista sam se stopio s ekipom!

Činjenica da je tri puta pozivan i isto toliko precrtavan u kratkom periodu, neminovno je prouzrokovala snažnu emotivnu reakciju.

- S jedne strane mi je bilo jako žao, ali opet, bio sam srećan jer sam bar na kratko nosio dres Srbije. Sad mi je važno da upišem fakultet i vidim kakav će mi biti status u klubu sledeće sezone.

- Sve vreme bio sam uz ekipu, svakodnevno prateći njihove utakmice na EP i kao što sam uoči takmičenja rekao, znao sam da imamo kvalitet za medalju. Žao mi je samo što nije bilo zlato - priznaje Nemanja Đorđević, kojem je selektor Mijatović, po povratku iz Grčke uručio medalju, kao da je bio tamo.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    25. jul 2014 | 00:54

    Selektore ,Vi ste Covek koji zna kako se prave LJudi. HVALA VAM.

  • Jelen Golubov

    24. jul 2014 | 22:35

    Vest koja mi je ulepsala vece!Ova pozitiva je ono sto nam nedostaje.

  • Miiile, još dinamita!

    24. jul 2014 | 22:57

    deca iz Partizana su na to navikla,naročito rođena u Beogradu. Sede na klupi zbog ,,sinova" iz provincije,taj isti Neca ima istu ulogu i u Partizanu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA