Terzić progovorio o Zvezdinom dugu: Evo gde su otišle pare od LŠ i koliko smo platili porez državi!

Generalni direktor crveno-belih i dalje veruje da je realno stanje finansija kluba drugačije od onoga što je "na papiru"

  • 24
Zvezdan Terzić Foto: Marko Jovanović

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, ostaje pri svom ranijem mišljenju da je srpski šampion dužan samo 14 miliona evra!

Uprkos tome što je nedavno na sajtu Agencije za privredne registre objavljen finansijski izveštaj koji kaže da crveno-beli duguju 34.5 milina.

- Bavimo se nekim stvarima koje interesuje samo u Srbiji. Direktor sam šesta godina, a Zvezda raste iz dana u dan. Imamo finansijsku službu, vodimo razne grafikone i tabele, pratimo dinamiku rasta kluba. Iz dana u dan imamo trend rasta po svim segmentima, samo dug pada - rekao je Terzić i dodao:

- Zvezdin realni dug je 14 miliona. Pazite, vi u papirima imate rezervisana sredstva devet miliona u slučaju prodaje stadiona i to morate da ukalkulišete. Pa ko će da prodaje stadion?  Zvezda je jedan od retkih klubova koji svojim zaposlenima i stručnom štabu ne duguje ni dinar. Neka dođe taj kome dugujemo, eto u sredu smo u Beogradu. Mi se stalno vrtimo oko stvari koje su jasne. Nije Zvezda dužna sve da plati.

- Napravili smo novi trening kamp za omladinsku školu, mediko blok i teretanu. Renoviramo stadion. Neće se prepoznati kada krenu kvalifikacije. Novi toaleti, fotelje, novi semafor. Sve radimo iz sopstvenih izvora. Porebno je 25 miliona za funkionisanje, a mi od sponzora dobijamo pet. Ostalih 20 moramo da pronađemo i da bi imali ozbiljan sistem i bili konkurentni.

Osvrnuo se Terzić i na rashode od 5o miliona evra koji su napravljeni.

Zvezdan Terzić, Zvezdan Terzić na Marakani; Foto: Telegraf

- Zvezda radi najtransparentnije od svih, za razliku od ostalih kompanija. Imamo dodatnu kontrolu od UEFA. U sivoj zoni nam je ''nula'', poslujemo isključivo preko računa. Oko 92 odsto naših prihoda su iz inostranstva. Državi za porez smo dali 6.7 miliona evra.

- Kada od UEFA dobijete 22 miliona, ne možete od tih para da vraćate dug. Oko 30 ili 40 odsto ide igračima, onima koji su najzaslužniji za sportski uspeh. Pazite, mi ćemo sad za put u Suduvu i Helsinki, kao i sve ovo u Austriji na pripremama, platiti oko pola miliona evra. Ali ne trošimo pare poreskih obveznika, nego svoje. Zvezda funkiconiše sama. Drago mi je da nismo na teretu državi i ako treba mi njoj da pomognemo - jasan je bio Terzić.

VIDEO: Zvezdan Terzić otvoreno o danima u zatvoru, politici, javnosti

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA