Hrvati sa dva kluba u Ligi šampiona: UEFA potvrdila da će pola lige iz komšiluka igrati Evropu!

Pisali smo o tome a sada je i zvanično

  • 7
FK rijeka dinamo

Foto: Profimedia

Dobre igre prethodnih godina u Evropi doprinele su da se Hrvatska nađe na 15. mestu klupske rang liste na početku ove sezone što joj je omogućilo da u naredni ciklus uđe sa dva kluba koja će se boriti za Ligu šampiona.

Dinamo je gotovo već standardni učesnik grupne faze Lige šampiona, a prošle sezone su dogurali čak do šesnaestine finala Lige Evrope. Sa druge strane Rijeka je u sezoni 13/14 i 17/18 igrala grupnu fazu Liga Evrope i tako su u najvećem delu hrvatski klubovi obezbedili dovoljan broj bodova kada se sabere poslednjih pet sezona, koje su ih stavile na 15. poziciju, koja obezbeđuje dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tri za Ligu Evrope.

Kako prva liga Hrvatske broju ukupno 10 klubova, tako će bukvalno pola lige ''izaći'' u Evropu.

Trenutno Hajduk i Dinamo dele prvo mesto sa 16 bodova, s tim da zagrebačka ekipa ima meč manje. Treći je Osijek sa 13, dok Gorica i Rijeka imaju po 12, s tim da Riječani imaju utakmicu manje, i to derbi protiv Dinama. Šesta je Lokomotiva sa 11 bodova.

Biće jako zanimljivo ove sezone u komšijskom fudbalu, kako u borbi za titulu, tako i borba za drugo mesto dobija novu, veliku, dimenziju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x-XpLoSiivE-x

    17. septembar 2019 | 11:07

    Lako je njima kad nemaju inđiju i radnicki (N)

  • Aca

    17. septembar 2019 | 11:27

    Pa i mi da smo slpzni da se nemrzimo medjusobom.bi imali dva 0redstavnika i kad bi gpedao svako svoj klub kao sto mi Zvezdasi gledamo a ne za sve da krivimo Zvezdu!!!

  • vuk

    17. septembar 2019 | 11:34

    ma da..salzburg standard pa zato direktno u LS a ajaks tri kruga..pustit te price

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA