≫ 

Zvezdi protiv Bajerna sudi čovek koji joj je doneo sreću protiv Nemaca: Prodao je kuću zbog bankrota

Težak period je iza Bobija Madena, koji je imao ozbiljne finansijske probleme, a pre toga i zdravstvene

  • 1
Bobi Maden Foto: Guliver/Ian MacNicol/Getty Images

UEFA je odredila arbitra za duel na Alijanc Areni između Bajerna i Zvezde (Sreda 21.00), u pitanju je najbolji škotski arbitar, Bobi Maden. 

Iza njega su izuzetno teške godine, jer se prošle godine suočavao sa bankrotom i prodajom imovine zbog dugovanja, a pre tri godine bolovao je od karcinoma.

Maden je bio suočen sa opasnošću da će se naći na sudu ako ne postigne dogovor sa izvršiteljima zbog neplaćenih dugova.

Zastupao je samog sebe tokom saslušanja za konfiskaciju imovine gde je zatražio više vremena da se reši problem.

FIFA-in referent, Ist Kilbrid, otkrio je da Maden na tom saslušanju predložio prodaju kuće koja će mu omogućiti da reši sva dugovanja.

Ali sudija je bio upozoren ako ugovor ne bude sklopljen do tad, vlast će mu proglasiti bankrot.

- Nakon razgovora sa HMRC-om gde mi je rečeno da će puna isplata sprečiti zaplenu, krenuo sam u prodaju imovine, odnosno kuće. To je bilo 25. maja, a potpuni završetak prodaje kuće očekuje se 27. jula. Tada bih tražio da mi dozvole da platim celokupna neizmirena dugovanja i troškove HMRC-u. Razgovarao sam sa advokatima i oni su uvereni da će prodaja uspešno završiti - rekao je na sudu Maden.

Bobi Maden Printskrin: Youtube

Anji Mekmulen, zastupnik HMRC-a se istom  prilikom obratio.

- Ja sam naposletku u rukama svog Gospodara,  produženje u roku je dozvoljeno, ali ako to ne bude urađeno do tada, preći ću na sekvestraciju.

Maden je insistirao na tome da će posao biti sklopljen na vreme i slučaj treba da se vrati na sud sledećeg meseca.

Šerif Danijel Keli odobrio je Madenu produžetak roka, ali...

- Ovo je maksimalno vreme u kome se predmet može nastaviti i u ovom trenutku. Bojim se da postoji ograničenje u onome što se može učiniti. Ako do tada ne bude plaćeno, krenuće zaplena. Moraće da uveri da je prodaja prošla tog dana i da su do tada svi dugovi namireni.

Škotske vlasti poslednjih godina ''stale su na žulj'' mnogim bivšim reprezentativcima svoje zemlje zbog sličnih dugovanja kakve ima sudija koji će suditi prvi Zvezdin ovogodišnji meč u grupnoj fazi Lige šampiona.

Međutim, prvi problemi za Madena počeli su pre tri godine kada je obelodanio da boluje od karcinoma štitne žlezde. Na sreću, pobedio je bolest i brzo se vratio poslu, posle svega tri meseca.

Sudijskim poslom počeo je da se bavi 2002. godine. Najveći uspesi u dosadašnjoj karijeri su mu nastupi na Euru 2016. i na utakmicama Ligi šampiona.

Zanimljivo, već je jednom delio pravdu Zvezdi u Evropi, u meču kojim su crveno-beli obezbedili proleće u Evropi, kada su na Marakani savladali Keln u Ligi Evrope pre dve godine.

VIDEO: Najverniji navijač Bajerna nosi stakleno oko u bojama kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car

    16. septembar 2019 | 14:00

    Terza reaguj,potplati sudiju vidis da nema zutu banku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA