Valensija ''puca po šavovima'': Petarda od Barse se mogla nagovestiti!

Samo tri dana pre utakmice smenjen je trener

  • 0

Pisali smo o sukobima unutar Valensije gde vlasnik kluba želi da klub postane menadžerski i upropasti sve dobro što je poslednjih godina stvorio generalni direktor Mateo Aleman. Upravo je njegov čovek od poverenja, trener Marselinjo Garsija Toral  platio ceh u ovom ratu, a to je bio jedan od uzroka ubedljivog poraza od Barselone.

Od kada je započeo ovaj ’’rat’’, prvi se iz njega povukao sportski direktor Pablo Longorija koji nije mogao više da trpi gazdu Petera Limu.

Drugi čovek od poverenja generalnog direktora Alemana je trener Marselinjo koji je celog leta insistirao da mu uprava dovede Rafinju iz Barselone. Kako je ''rat'' uveliko trajao na Mestalji, tako je Rafinja otišao u Seltu iz Viga.

Da stvar bude još gora, gazda Lima je van ikakvog dogovora sa sportskim sektorom ugovorio prodaju jednog od najboljeg igrača kluba Rodriga u Atletiko Madrid u samom finišu prelaznog roka. Potpuni fijasko tima koji se prošle godine vratio na put stare slave sprečio je Milan. Italijanska ekipa nije uspela da realizuje transfer Anhela Koree iz Atletika tako da je Rodrigo na kraju ostao na Mestalji.

FK Valensija Foto: Guliver/Alex Caparros/Getty Images

Da se taj transfer realizovao već bi tad videli Valensiju bez Marselinja, ali i bez Alemana, koju su javno rekli da ako Rodrigo ode odlaze i oni.

To bi predstavljao kraj kluba, barem za ovu sezonu, jer bez trenera, sportskog i generalnog direktora klub ne bi mogao da funkcioniše. Kako bi to izbegao Lima je obećao da će sportskom sektoru ispuniti neke želje. Međutim od toga nije bilo ništa!

Štaviše, sve je to bila kupovina vremena jer je Lima radio ''ispod radara'' jer je pravio novi sportski sektor, onakav kakav njemu odgovara i njegovoj viziji kluba - menadžerskog.

Tri dana pre duela sa Barselonom Marselinjo sa smenjen a na njegovo mesto je postavljen Alberto Selades.

FK Barselona Foto: Tanjug/AP

Ovaj 43-godišnjak je u trenerskoj karijeri vodio mlađe selekcije reprezentacije Španije i bio je u zvaničnik Real Madrida u periodu dok je u klubu bio Đulen Lopetegi.

Igračku karijeru započeo je u Barseloni 1995. a do 2009. kada se penzionisao igrao je još za Seltu, Real, Bordo, Saragosu i Njujork red Bul.

Seniorski trenerski debi započeo je ubedljivim porazom od Barselone ovog vikenda od 5:2.

Ugovor sa ''Slepim miševima'' potpisao je do leta 2021, a posle Marselinja očekuje se uskoro i smena ''revolucionara'' Alemanija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA