≫ 

Srbija pretekla Hrvatsku posle pobede Partizana: Na korak smo od dva mesta u LŠ!

Naš nacionalni koeficijent trenutno iznosi 24.750, dok komšije imaju 24.375 * Ispred su Kiprani i Grci

  • 52
Partizan koeficijent Foto: Partizan.rs, Printskrin: UEFA.com

Neće se samo navijači Partizana radovati trijumfu protiv Astane u okviru 2. kola Lige Evrope, jer je ova pobeda crno-belih rezultatom 2:1 srpskom fudbalu donela skok na 17. mesto na listi UEFA nacionalnog koeficijenta!

Srbija je na ovoj listi pretekla Hrvatsku na tom 17. mestu i dodatno se približila 15. poziciji koja od sezone 2021/22 daje dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Grci nisu predaleko sa 25,300 na 15. poziciji, Kiprani imaju 25,000, ali je bitno to da Srbija  jedina od navedenih zemalja ima više od jednog učesnika u evropskim takmičenjima - Zvezdu i Partizan!

UEFA koeficijent Tabela pre utakmica Lige Evrope Printskrin: UEFA

Crno-beli su za trijum protiv Astane dobili 500 bodova i srpski fudbal sada ima koeficijent 24.750, dok je Hrvatska ostala na 24. 375.

Vredi pomenuti i to da APOEL u četvrtak veče gostuje Sevilji i u slučaju nekog boda Kipar bi mogao da odmakne Srbiji. Takođe, jako bitno je istaći i to da Srbiji za vratom dišu Škotska sa dva predstavnika u Evropi i Švajcarska sa tri ekipe u LE.

Kako sada stvari stoje, nije isključeno da ključ za to 15. mesto bude meč između Olimpijakosa i Crvene zvezde u okviru 6. kola LŠ.

Video: Sadik junak utakmice! Fudbaler Partizana po drugi put zakucao loptu u mrežu Astane!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    3. oktobar 2019 | 20:23

    Ovaj tekst nemojte skidati sa portala bar narednih 15 dana da dobro shvate svi ostrasceni navijaci Zvezde i Partizana da kad navijaju protiv rivalskog kluba iz svoje zemlje,u stvari navijaju protiv svog kluba.Od svake pobjede Zvezde korist ima i Partizan i obrnuto.Evo primjer ako Srbija bude 15.na toj listi znaci da ako recimo Zvezda osvoji titulu u Srbiji i Partizan kao drugi isto ide u kvalifikacije za Ligu sampiona.

  • Zvezdas

    3. oktobar 2019 | 20:09

    Bravo za Zvezdu i Partizan...Samo tako da nastave u Evropi!

  • Y

    3. oktobar 2019 | 19:11

    Urosevic se preporodio dolaskom Milosevica, a Lacio ce zaliti sto nije uzeo Strahinju Pavlovica, decko je pokretna STENA u odbrani. Sve je neutralisao i igra JAKO iskusno. Bravo Partizane !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA