≫ 

Ronaldo je fabrika za pravljenje novca: Samo od jedne objave na instagramu zaradi 884.000 evra!

Nestvarne cifre se "vrte" oko Portugalca

  • 2
Portugal Soccer Awards Foto: Tanjug/Ap

Kristijano Ronaldo bi u ovom trentuku komotno mogao da prestane da igra fudbal, a čak i tada bi neko vreme opet bio među najplaćenijim fudbalerima i sportistima na svetu.

Brojke koje vezuje uz svoje ime su nestvarne, najjveći sponzori se utrkuju za njega, pa od samo jedne jedine objave na instagramu inkasira vrtoglavih 884.000 evra!

Godišnje, samo na osnovu svojih objava na ovoj platformi, zaradi apsolutno monstruoznu sumu novca - 43 miliona evra!

To je daleko više nego što mu Juventus plaća na osnovu ugovora...

Britanska agencija "Buzz Bingo" je objavila rezultate istraživanja, pažnju su usredsredili i na Ronaldovo prisustvo na društvenim mrežama, tako je i došla do ovih zaista neverovatnih brojki.

Ključ, naravno, leži u Ronaldovoj bazi instagram pratilaca, kojih je, verovali ili ne, 186 miliona, što i predstavlja njegov najjači adut prilikom potpisivanja unosnih sponzorskih ugovora. Sve što posle treba da uradi je da objavi "fotku" na instagramu i izreklamira brend sa kojim ima ugovor.

Samo na osnovu takve saradnje, prethodne godine je inkasirao 43.3 miliona evra!

Dodatna zarada koju ostvaruje putem društvenih mreža, naravno i od sponzora, Portugalac je daleko iznad svih ostalih fudbalera. Primera radi, njegov najveći rival Lionel Mesi od jedne instagram poruke/fotografije zaradi 558.000 evra, a 21 milion godišnje.

Zanimljivo je da su u prvih 10 sportista koji zarađuju od instagrama, uz Mesija i Ronalda, još četvorica fudbalera, i to dvojica koji su "okačili" kopačke o klin: Dejvid Bekam (visoko četvrto mesto), Zlatan ibrahimović i Ronaldinjo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA