Porodica iz Katara nudi bogatstvo za Napoli: Već u vlasništvu imaju jedan moćni klub

Da li se vlasnik italijanskog kluba menja posle 15 godina?

  • 2

Katarska vladajuća porodica Al Tani ponudila je 560 miliona evra za kupovinu Napolija, a Dejli Mejl prenosi da će gazda napuljskog kluba Aurelio De Laurentis verovatno biti spreman da ga proda

Veće šanse su da će prodati Napoli nego Bari koji je De Laurentis preuzeo na leto 2018. godine. Porodica koja je ponudila novac za italijanski klub već ima u vlasništvu i Pari Sen Žermen preko kompanije Oriks Katar sports investments.

I dok se u Engleskoj priča o prodaji Napolija, u samom klubu vlada napeta atmosfera zbog toga što su igrači zabrinuti za situaciju u klubu za koji igraju, ali i za sopstvenu bezbednost. Tome u prilog govori i činjenica da Napoli već neko vreme čeka na pobedu.

- Imam utisak da je De Laurentis izgubio interesovanje za Napoli. On odlučuje da li će zadržati Napoli ili Bari. Maradona je izabrao da bude simbol Napulja, mogao je i De Laurentis da postane jedan. Navijači Napolija vole da ih neko pazi pa De Laurentis ima dvoje "dece", a ne jedno. Napoli i Bari ne mogu da ostanu u istom vlasništvu, a predsednik mora brzo da odluči - rekao je Anđelo Pisani, nekadašnji De Laurentisov advokat.

De Laurentis je Napoli kupio još 2004. godine i za 15 godina je od njega napravio tim koji konkuriše za titulu u Seriji A, a tavorio je u Seriji C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    12. novembar 2019 | 22:03

    Dođite kod nas,za te pare daćemo vam i zvezdu i partizan u paketu!

  • nervozni sanker

    12. novembar 2019 | 22:51

    Dacemo vam bilo kona 3 kluba, samo NE zvezdu i partizan, bas me zanima kako bi se tada zvezda i partizan snalazili za titule i za sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA