≫ 

Bogdanović o sebi kao lideru ekipe i sukobima u svlačionici: Mi znamo šta imamo...

Nisu bili previše raspoloženi po sletanju na aerodrom Nikola Tesla

  • 16

Bek srpske reprezentacije Bogdan Bogdanović rekao je po dolasku u Beograd da je njegovo individualno priznanje mala uteha za neuspeh Srbije na Mundobasketu u Kini.

Naše košrakaše sačekala je na aerodromu "Nikola Tesla" grupa srpskih navijača, a Bogdan kaže da su upravo oni jedan lep utisak nakon osvojenog petog mesta na Mundobasketu. Odgovorio je i na pitanje o sebi kao lideru tog tima.

- Nikad nije bila reprezentacija samo od jednog igrača, lepo je što je makar neko dobio nagradu, zahvalio bih se samo ljudima što su došli da nas dočekaju i to bih izdvojio - rekao je Bogdanović.

Tokom prvenstva bilo je priča o sukobima unutar svlačionice, naročito nakon poraza od Španije i Argentine, ali Bogdanović takve spekulacije negira.

- Tu smo mi, držimo se, imamo sjajnu atmosferu, nije se kvarila i dovodila u pitanje, to nas je držalo i držaće nas zauvek... Pisaće se svašta i mi znamo šta imamo i to je to - rekao je Bogdanović.

Da podsetimo, Srbija je na Mundobasketu dominirala tokom prve faze takmičenja pobedama nad Angolom, Filipinima i Italijom, slavila je i protiv Portorika na startu druge faze, ali je onda usledio poraz od Španije.

Orlovi su nakon toga otišli u četvrtfinale na Argentinu od koje su izgubili i morali da se zadovolje doigravanjem od petog do osmog mesta. U dva preostala meča pobedili su Sjedinjene Države i Češku i završili su kao peti.

Bogdan je u Kini postigao 183 poena i bio najbolji strelac takmičenja sa 22,9 poena prosečno na osam mečeva. Njemu i saigračima sada slede kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Bogdanović: Nisam jurio prosek, šteta što nije ušla ona s pola...

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • igor

    17. septembar 2019 | 05:49

    Svaka vama čast momci to je sport i naj bolji gube , desilo nam se šta nam se desilo i idemo dalje , siguran sam da vas mnogo više ljudi voli nego ovi hejteri sto su vas dizali u nebesa pa vas sad pljuju , za mene a i za većinu vi ste ponos SRBIJE !!!!

  • Sneza

    17. septembar 2019 | 08:14

    Veliko srce Bogdan Bogdanovic..hvala za lepe trenutke.. Svi ostali...jedno veliko nista.

  • Jug

    17. septembar 2019 | 08:45

    Bravo momci bili ste dobri, ali treba ići napred i ako treba napraviti neke promene. Skup dobrih indiviualaca nam neće napraviti dobar rezultat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA