≫ 

Ljutiti Danilović demantovao sukob sa Saletom i Tomaševićem, otkrio i kada ćemo dobiti selektora!

Došlo je vreme za istupanje u javnost

  • 77

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, ispunio je obećanje dato na Mundobasketu!

Posle poraza od Argentine, Danilović je poručio da će se  javnosti obratiti u Beogradu, a to je uradio dan po sletanju iz Kine.

Orlovi i ekspedicija Saveza doputovali su u ponedeljak uveče, a u utorak je zakazana vanredna konferencija u prostorijama KSS-a.

Naravno, goruća tema je odlazak selektora Aleksandra Đorđevića, koji je rešio da se povuče i ne upušta u dalje pregovore, jer mu je svakako isticao ugovor sa KSS-om.

Predrag Danilović Foto: Telegraf.rs

Na konferenciji, Danilović se pojavio prilično ljut, zbog tračeva da se posvađao i čak sukobio sa Aleksandrom Đorđevićem, odnosno Dejanom Tomaševićem.

- Red je da se obratim, hvala što ste ovoliko došli, kunem vam se, nije bilo ovako kad sam se opraštao. Mnogi me znaju još otkad sam Partizan vodio. Znate moj način rada, razmišljanja, kako bi trebalo da se ponaša predsednik u klubu, a kako u Savezu, prema reprezentaciji.

Predrag Danilović Foto: Telegraf.rs

- Načuo sam da je lakše doći do Kim Džonga nego do mena, i da sam za prijatelja Saleta Đorđevića pogrdno govorio, pa da sam se sukobio sa Tomaševićem, da razjasnim. Svako  obraćanje tokom prvenstva bilo bi narušavanje autoriteta selektora. Tumačilo bi se sa pravom, da je rad iza leđa selektoru. Sada Saletu, sutra drugom nekom.

- Dovoljno sam iskusan i pametan da takve stvari znam i naučio sam da ne radim. Gospodo, moram da vas razočaram, nisam imao konflikt, niti sam prijatelju i saradniku bilo šta ružno rekao.

Aleksandar Đorđević Đorđević odlazi u harmoničnim odnosima Foto: FIBA

O REZULTATU U KINI

- Naravno da smo pogrešili, neuspeh je, nije debakl, ali je neuspeh. Cilj je da svima spremimo najbolje uslove i trenere na raspolaganju. Ponavljam, na raspolaganju Savezu. Ako mislite da će neki izmišljeni naslovi posvađati mene, Dejana i Saleta, ćorak!

- Saletu se zahvaljujem u ime normalnih ljudi, kao igrač i kao trener je dao mnogo, jedan rezultat koji je neuspeh svih nas ne bi trebalo da se bilo kome objašnjava. To ne može da okrnji stručnost, trenersku i ljudsku.

Predrag Danilović Foto: Telegraf.rs

O NOVOM SELEKTORU

- U narednih mesec i dva ćemo o tome, nećemo preko kolena. Savez je ozbiljan i stabilan, nećemo preko noći, objavićemo kad odlučimo. Bilo bi neodgovorno i neumesno da odmah posle Kine nekog kontaktiramo. Naravno da će biti kontaktirane određene osobe, ali ni Kokoškov ni Obradović nisu kontaktirani. Ja ću da presečem ko će biti selektor, ja sam predsednik. Nećemo čekati poslednji momenat, imamo prozore.

O KANDIDATURI ZA DOMAĆINSTVO KVALIFIKACIONOG TURNIRA ZA IGRE

- Razgovarao sam sa predsednikom, da se kandidujemo, apsolutnu podršku imamo i ja zahvaljujem na tome. Ne bih o šansama, jer smo se opekli.

O SUKOBIMA IGRAČA

- I to je glupost, neću ni da komentarišem - poručio je Danilović, koji je sa glasnim "ne" presekao pitanje o mogućoj ostavci.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA