≫ 

Danilović najavio bitku za kvalifikacije u Beogradu: Razgovarao sam sa Vučićem, imamo podršku!

Biće borbe za turnir

  • 12

Košarkaški savez Srbije uložiće velike napore da naša zemlja bude domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, potvrdio je predsednik Predrag Danilović.

Posle 5. mesta na Mundobasketu, zbog boljeg plasmana Španaca i Francuza, Srbija je ostala bez vize za Tokio, a već je krenula borba mnogih zemalja za organizaciju turnira.

Mnogi žele da pred svojim navijačima lakše dođu do karte za Igre, čak je i Grčka jak kandidat, a biće održana ukupno 4 turnira sa po šest reprezentacija.

Danilović je na konferenciji za medije potvrdio da nije bilo sukoba u taboru Orlova, ni u timu ni u rukovodstvu, a zatim najavio da će Srbija ući u borbu za domaćinstvo.

- Razgovarao sam sa predsednikom, da se kandidujemo, apsolutnu podršku imamo i ja zahvaljujem na tome. Ne bih o šansama da prođemo dalje, jer smo se opekli - aludirao je Danilović na 5. mesto u Kini.

Pre 3 godine, Orlovi su uspeli da se preko kvalifikacija, održanih u Beogradu, plasiraju u Rio i tamo osvoje srebro, a sada bi njihov put do najznačajnijeg sportskog takmičenja mogao da ide preko Atine ili Beograda, u zavisnosti od borbe koja sledi, a koja može koštati do 3 miliona dolara.

Ovaj put, učesnici kvalifikacija će biti Srbija, Poljska, Češka, Litvanija, Italija, Grčka, Rusija, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Nemačka, Novi Zeland, Tunis, Kanada, Turska. Takođe, FIBA će dodeliti još četiri vajld karte, prema plasmanu. Samo pobednici turnira će moći da odu na Olimpijske igre, a turniri će se održati od 6. do 12. jula naredne godine.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El komadante

    17. septembar 2019 | 13:43

    Obzirom da smo najvili kandidaturu i za kvalifikacioni turnir OI i za zene, cisto sumnjam da ce nam dati da organizujemo i jadan i drugi, zato, mislim da je ok, da se zene bore u Beogradu, a vi ste imali glat i cistu priliku da to obezbjedite preko SP a niste, zato bi bilo u redu (ako ne mozemo dobti organizaciju u obje konkurencije) da zene probaju preko Beograda, a vi da se borite u Atini, Litvaniji, Njemackoj, Italiji, Rusiji ili bilo dje da bude jedan od ta cetri turnira koliko ih ima. Daleko od toga da ne znate da igrate, ali ocigleno nesto ne stima medju vama, tako da ako tako nastavite, sve i da nam daju u Beogradu, tesko cemo se kvalifikovati. Isto tako ako bude sve kao sto znate i mozete, nijedan turnir ma bilo dje bio nece nam prestavljati problem. Srecno Srbijo i sa sto vise takmicara na OI.

  • Alo

    17. septembar 2019 | 15:06

    Severna Koreja 2.

  • Čiča

    17. septembar 2019 | 14:39

    Nema ni loptanja bez Vučića. Ko Severna Korean.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA