≫ 

Pakleni put Srbije do Tokija: FIBA odredila učesnike kvalifikacija za OI!

Među učesnicima kvalifikacija su Slovenija i Hrvatska

  • 44
Kosarkaska reprezentacija Srbije Srbija Argentina, kosarka Foto: FIBA

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je listu od 24 reprezentacije za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020, među kojima je i Srbija.

Peto mesto na Svetkom prvenstvu u Kini, uticalo je na pad Orlova na FIBA rang listi, ali nije na učešće u kvalifikacijama, u kojima će naša selekcija imati ne tako lak zadatak da se plasira u Tokio kao pobednik turnira.

Kada je reč o listi učesnika, posle Mundobakseta na kojem je 16 reprezentacija obezbedilo kvalifikacije za olimpijski turnir, tokom četvrtka  na tu listu je dodato još osam selekcija, odnosno po dve sa svakog kontinenta sa najboljim plasmanom na FIBA listi - Angola i Senegal, Meksiko i Urugvaj, Kina i Južna Koreja i Hrvatska i Slovenija.

FIBA tabela Foto: Twitter/@FIBA

Protivnike Srbije u kvalifikacijama trebalo bi tražiti na spisku 24 reprezentacije na kojem su: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

Posle Svetskog prvenstvo učesće na OI sledeće godine obezedilo je osam selekcija: Japan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija, Španija i SAD.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

Preostala četiri mesta rezervisana su za pobednike četiri kvalifikaciona turnira koji ce se održati u periodu od 23. do 28. juna sledeće godine.

Kako je otkrio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, Srbija ima želju da organizuje kvalifikacioni turnir, isto kao i Grčka i Litvanija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зимоњић Јанко

    19. septembar 2019 | 13:43

    Ми, Литванци, Гррци и још неко, ћемо вјероватно бити носиоци група, тако да у старту избјегавамо јаке противнике. А , ако треба да имамо страх од Хрватске или Словеније....онда нека гледају са малих екрана

  • CG

    19. septembar 2019 | 12:59

    U spisku na kojem vidimo protivnike Srbije nalazi se i Srbija. Slucajno ili ne ali Kalinic, Nedovic i baa iz koje su iznikli jesu kocnicari srpskog sporta uopste, jer u prvom planu uvijek stavljaju sebe i klub.

  • Igan

    19. septembar 2019 | 12:37

    Danilovicu odlazi i smanji rakiju!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA