≫ 

Faje za Telegraf: Izgubio sam pare i opkladu zbog Srbije na Mundobasketu, hoću najluđe Delije ikada!

Zvezdin košarkaš, pun utisaka sa Mundobasketa, ponovo u crveno-belom dresu

  • 1

Košarkaš Crvene zvezde Mohamed Faje, nije se proslavio sa reprezentacijom Senegala sa kojom je osvojio 30. mesto na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u košarci, ali je sada ponovo među crveno-belima sa kojima kreće u pohod na klupske trofeje.

Posle Mundobasketa, tridesetčetvorogodišnji krilni centar za Telegraf je preneo svoje utiske koje nosi iz reprezentacije.

- Bilo je teško ovog puta na Mundobasketu. Nismo predstavili Senegal na način na koji smo želeli. Zaista je nije bilo sve to lako jer smo znali koliko je značajno predstavljati svoju zemlju. Nadam se da ćemo dosta naučiti posle svega i biti bolji sledećeg puta - počinje priču Faje i nastavlja o brojnim problemima koje je njegov tim imao i pre početka takmičenja:

- Samo loše pripreme, put, organizacija....Sve te male stvari su uticale na naše utakmice i kasnije na našu igru. Mi smo platili za to. Kanije se dešavalo da odigramo dobro 2, 3 četvrtine i onda padnemo. Gubili smo takve utakmice.

Mohamed Faje Foto: fiba.basketball

Senegal j ebio u jednoj od najtežih grupa, Grupi H sa Australijom, Kanadom i Litvanijom, a jedan meč posebno izdvaja:

- To bi bila utakmica protiv Australije. Oni su baš dobar tim. Protiv njih smo odigrali 3 ipo dobre četvrtine. Protiv ostalih smo igrali dve dobre, a protiv njih skoro celu dobru utakmicu. To je bila baš dobra utakmica.

Mohamed Faje Foto: fiba.basketball

Zvezdin krilni centar upoznao se sa srpskom košarkom, a koliko je verovao i u igru Orlova, pokazuje i opklada koju je imao.

- Srbija je sigurno bila moj favorit. bez dileme. Izgubio sam novac. Kladio sam se sa svojim prijatlejem da će Srbija osvojiti prvenstvo. Rekao sam da će pobediti sve. Bio sam siguran u Srbiju. Nisam srećom veliki novac izgubio, bila je to prijateljska opklada.

Mohamed Faje Foto: fiba.basketball

Mnogi favoriti ispali su ranije nego što je bilo ko očekivao, a takvog mišljenja je i faje.

- Znao sam da je Španija dobra. Ali, možda Francuska, Oni su pobedili Sjedinjene Američke Države. Srbija protiv Amrikanaca me nije iznenadila. Ma znao sam da je Srbija najbolji tim na Mundobasketu. To me nije šokiralo. Šokiralo me je da su izgubili oupšte, to me je baš iznenadilo.

Posle Mundobasketa, Faje je ponovo u Crvenoj zvezdi, a vremena za odmor je, kaže imao dovoljno.

- Da, imao sam nekoliko dana odmora, možda nedelju i sada sam spreman. Baš sam uzbuđen. Velika je ova sezona šansa za sve nas. Dolazimo iz Evrokupa u Evroligu. Mislim da bi trebalo da se ponašamo, baš kao i prošle sezone. Idemo utakmicu, po utkamicu i ispunjavamo jedan po jedan cilj. Hajde da idamo po sve trofeje. Radimo zbog toga.

MICHAEL OJO Foto: MN Press
Foto: MN Press

Kada je reč o samoj ABA igi, Faje ističe glavnog konkurenta u borbi za titulu.

- Imamo mnogo više igrača i više iskustva. Dobri su to igrači i bićemo mnogo bolji. A rival? Biće Partizan, Partizan će uvek biti zbog derbija, zante. Tu je i Budućnost. Pobeđivali smo ih, ali svi oni imaju dobre timove. Moramo uvek da budemo spremni.

Na kraju, Zvezdin Senegalac imao je i poruku za sve navijače.

- Samo verujem da je prošla godina bila zagrevanje, a da će ove sezone biti još luđi.

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NnN

    16. jul 2020 | 17:33

    Oćeš care, ali nema. Ne znaš li da je sad korona? Sad moramo da pazimo na korona!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA