≫ 

Tedeski posle fuzije Cedevite i Olimpije "pecnuo" Zvezdu: Ovo nije trik, mi nismo kao neki klubovi otišli u stečaj, pa se malo drugačije nazvali

Gazda Adriatik grupe imao poduže izlaganje o novom projektu

  • 49

Košarkaška istorija na ovim prostorima ispisana je fuzijom KK Olimpija i KK Cedevita, koje će ubuduće činiti jedan klub, "Cedevita Olimpija", i takmičiće se u ABA ligi i Evrokupu, uz domaće utakmice u ljubljanskoj hali "Stožice". 

Zvanična promocija novog projekta održana je u utorak, a ispred velikog broja medija govorili su idejni tvorci košarkaške fuzije: gazda Atlantik grupe i prvi čovek Cedevite Emil Tedeski i predsednik Olimpije Tomaž Berločnik.

Upravo je Tedeski napravio paralelu sa sličnim projektom koji se desio u Srbiji između Zvezde i FMP Železnika, apostrofirajući da je to bio potpuno drugačiji koncept od ovog koji se desio između hrvatskog i slovenačkog kluba.

- Mi ništa ne gasimo. U prošlosti je bilo situacija kada je određeni klub bio u finansijskom problemu, pa se pustio da ode u stečaj, a formirali su se klubovi koji su se zvali isto ili slično - aludirao je Tedeski na Zvezdin nekadašnji UPPR status.

- Ovde toga nema, ovde nema trika. Ovde imate najviši novo poslovne transparentnosti koji je moguć. Tako da, ovde nema trika, niko se ne tera u stečaj. Niko nikome neće nabaciti obaveze iz prošlosti koje onda niko neće moći naplatiti - pojasnio je Tedeski formu u kojoj će nastupiti zajednički Olimpija i Cedevita.

Poslušajte pomenutu izjavu Tedsekog od 01:22 minuta zvanične konferencije na kojoj je predstavljena fuzija dva kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostas

    4. jun 2019 | 16:07

    Ne znam čemu pokušaji da garavi bilo šta objasne, kad je njihov Coki sve objasnio: "Niko neće da zabrani FMP-u kako da se zove".

  • Ivan D.

    4. jun 2019 | 17:53

    Pa garavi su odavno spojeni sa FMP-om, tačnije bankrotirali, pa ih kupio Covic i protivpravno zadržao bivše ime.

  • Pixel

    4. jun 2019 | 16:15

    Tadeski Im stavio so na ranu. Auuuu, al boli. Bravo, majstore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA