≫ 

Ćeraćemo se još: Saletova emotivna poruka pred Mundobasket govori da nije želeo da ode! (VIDEO)

Zanimljivu konstataciju dao je odlazeći selektor u emisiji ''Zlatni momci'' - pred turnir, poručio je da ipak želi da ovu ekipu vodi još dugo

  • 39
Aleksandar Saša Đorđević printscreen: YouTube/RTS Zabava - Zvanični kanal

Mundobasket je prošao kako je prošao za selekciju Srbije, izabranike Aleksandra Đorđevića, ali i za samog selektora. Borbu za Tokio i nove olimpijske igre vodiće novi stručnjak, a Đorđević će mu ostaviti spremnu ekipu, kako je sam izjavio pre Svetskog prvenstva.

Iako se znalo da ''Sale nacionale'' ima važeći ugovor sa KSS-om do završetka Mundobasketa, ništa nije nagoveštavalo da ta saradnja neće biti i nastavljena do Olimpijskih igara barem. To se moglo zaključiti i po Saletovoj izjavi ''Polako, još ćemo se mi ćerati'' izrečenoj u emisiji ''Zlatni momci''.

To je izjaviio kada je potpisivao fotografiju sa podijuma iz Madrida 2014. kada je Srbija postala vicešampion sveta. Na toj fotografiji Đorđević stoji sa podignutom pesnicom.

- Meni je ovo drago, ova pesnica ovde - rekao je Sale nakon čega je samouvereno odmahnuo glavom i prokomentarisao da ništa nije gotovo i da "ćemo se ćerati mi još".

Aleksandar Saša Đorđević printscreen: YouTube/RTS Zabava - Zvanični kanal

Na loš dan protiv Španije nadovezala se i tragična vest o smrtnom slučaju porodice Micić. Sve to je stvorilo dodatni pritisak, na već dovoljno veliki koji je postojao pred sam šampionat. Nisu uspeli da se izbore srpski košarkaši sa svim tim problemima u duelu sa odličnom Argentinom, koju je maestralno predvodio veteran Luis Skola.

Na kraju, peto mesto i pobeda protiv Amerike. Neko bi rekao - bolje peto nego četvrto jer se završilo pobedom a ne porazom, međutim situacija koja je ipak bila neprihvatljiva za selektora Đorđevića. Navikao je Sale na medalje, tako da ovaj nastup okarakterisan je kao neuspešan, a zvaničan odlazak iz saveza biće ozvaničen u utorak na pres konferenciji u savezu.

U emisiji ''Zlatni momci'', koja se snimala pre odlaska na Svetsko prvenstvo i koja kroz šest epizoda govori o istoriji nastupa naših reprezentacija na Mundobasketima, Đorđević je pričao o budućnosti. Rekao je kako već sad u glavi ima i tim, ne za Tokio, nego za naredni Mundobasket.

- Vidim još dalje od ovog leta, vidim gde će sledeće Svetsko prvenstvo biti sa kojim igračima. Mislim da smo napravili dobru jednu bazu. Da jedna generacija može vrlo lako  da preuzme i da nastavi put ovih starijih koji vode glavnu reč, kao što su Teodosić, Raduljica, Bjelica itd. pre njih Krstić... gde su oni to poneli i sad posle njih dolaze Jokić, Micić, Bogdanović...

Vasilije Micić, Aleksandar Đorđević Foto: Fiba.basketball

Dotakao se, sad već bivši selektor, i čuvene mirne glave i vatre u srcu, za koju kaže da je glavni pokretač svega i da bez te vatre nema šampiona.

-Vatra u srcu ne sme da se ugasi nikada! Vatra u srcu je ono što te nosi do kraja života i to moraš da pokažeš u svakom pogledu, svakom trenutku, pogotovo u svojoj profesiji. Ja mislim da košarka bez vatre u srcu nije šampionska košarka, nego je samo ona koja popunjava minute na televiziji, daje nekim sponzorima šansu da se pokažu, ali ova šampionska bez vatre u srcu ne postoji!

Možda nam je upravo ta vatra u srcu u Kini ipak ponestala.

Saletovu ''završnu reč'' možete videti od 47. minuta videa pa sve do kraja.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

VIDEO - Bogdanović: Nisam jurio prosek, šteta što nije ušla ona s pola...

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

Sudar dve ofanzivne filozofije fudbala večeras na Vestfalenu (21.00) - kvota na Dortmund protiv Barselone je 3,10, dok je dvojka 2,25, a tip GG3+ nosi kvotu 1,57. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Barselona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    17. septembar 2019 | 09:32

    Ovo ništa ne čudi.I Predrag Danilović je u istoj emisiji rekao da će Sale ostati,tj.to je nešto što se podrazumeva,a zna se da bi Sale sigurno hteo još da vodi reprezentaciju,ali verovatno je bio prinudjen da da ostavku.I onda vidim neke ljude koji nemaju pojma koliko je ovaj čovek uložio truda u ovu reprezentaciju da ga pljuju.Od Indijanapolisa (osim 2009.) nijednu medalju nismo osvojili,a onda kad je došao Sale vratio se taj kult reprezentacije i opet smo krenuli da verujemo da smo zemlja košarkeI na OI i na SP smo igrali u finalu protiv Amerikanaca i to smo znali da je jako teško(skoro nemoguće njih pobediti) i osvojio je srebro na EP (a pritom je Sloveniji igralo par odlicnih igraca,a mi sa D postavom ).Nijedna ali nijedna osoba nije kompetentna da vredja ili omalovažava ovakvu jednu ljudsku i igračku veličinu jer niko od nas nije uradio za košarku kao što je Sale nacionale za nas pogotovo u onim teškim vremenima 90-ih gde nam je doneo toliko radosti.Trojka za tutulu prvaka Evrope,9 trojki u finalu 95’ koš u poslednjoj sekundi za pobedu nad Hrvatima i još je igrao povredjen 98’ kad smo osvojili SP...Samo se setite svega što je uradio za naš sport i kao igrač i kao trener pa onda pokušajte da kažete neku ružnu rečI što se tiče ostalih trenera(ne računam Pešića i Žoca),ne mislim da bi mogli da naprave ovakav uspeh kao Sale Nacionale koji se u teškom momentu prihvatio vodjenja reprezentacije

  • Manus

    17. septembar 2019 | 09:29

    Super covek super ex kosarkas super trener.Nije bilo potrebno da se menja zasto. ???????

  • Mako

    17. septembar 2019 | 09:48

    Šteta , uspeh je i peto mesto i zašto se to smatra neuspehom ? Svaki put biti prvi , pa to ne može niko , treba biti realan a realno smo tu gde trenutno pripadamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA