≫ 

Paskval pregovara sa Zvezdom! Šampion Evrope na pragu Malog Kalemegdana?

Paskvalov angažman bi koštao oko 300.000 evra

  • 48
XAVI PASCUAL

Ćavi Paskval u Pioniru, Foto: MN Press

Španski trener Ćavi Paskval je najozbiljniji kandidat da nasledi Milana Tomića na klupi Crvene zvezde, piše Sport klub.

Ovaj medij javlja da je uprava Zvezde u pregovorima sa Špancem koji ima šampionski "pedigre" u Evroligi. Paskval je 2010. sa Barselonom postao šampion Evrope.

Od kraja 2018. je neaktivan jer je tada dobio otkaz u Panatinaikosu posle dve godine na klupi grčkog velikana. Sa Panatom je osvojio dve titule šampiona države i jedan Kup.

Pre toga je osam godina vodio Blaugranu, od 2008. do 2016. i četiri puta bio prvak Španije, a triput je podizao pehar Kupa kralja.

Inače, 2010. kada je osvojio titulu prvaka Evrope, učinio je to protiv Olimpijakosa u Bersiju, nakon što je Olimpijakos na jednu loptu eliminisao ekipu Partizana.

Sport klub navodi da bi dogovor trebalo da bude postignut veoma brzo, pošto crveno-bele u narednih deset dana očekuje pet utakmica u ABA ligi i Evroligi.

Klub sa Malog Kalemegdana je u utorak ostao bez trenera jer je posle pet poraza i samo dve pobede u svim takmičenjima na startu nove sezone, ostavku podneo Milan Tomić. Do pronalaženja novog trenera, klupu preuzima Tomićev pomoćnik Andrija Gavrilović.

Video: Milan Tomić usred tajm-auta digao ruke od dogovora sa igračima i indirektno najavio poraz Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikelandjelo13

    23. oktobar 2019 | 18:50

    Cavi Paskval na klupi Zvezde? To je isto kad kada bi Pep Gvardiola seo na klupu FKCZ! Strasan potez bi to bio! Covek je osvojio sve sa Barselonom, Zvezda bi drugaciji sistem igre i bili bi sjajni sa njim! Neka odjekne detonacija na Malom Kalemegdanu! Klubska kosarka u Srbiji zasluzuje 2 mesta u Evroligi i strucnjake kao sto su Andrea Trinkijeri i Cavi Paskval na klupi vecitih rivala. Kada vec, ne mogu: Duda Ivkovic, Kari Pesic, Bozidar Maljkovic, Zeljko Obradovic, Dule Vujosevic, Igor Kokoskov, Sale Djordjevic i Dejo Radonjic!

  • Sale

    23. oktobar 2019 | 19:27

    Znaci opet gazenje i gasenje malog partizana

  • Grobari

    23. oktobar 2019 | 18:57

    Ne verujem da ga možete dovesti. Ako ga dovedete kapa dole, nikada jači trener nije bio na ovim prostorima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA