≫ 

Federer posle Vimbldona završava karijeru! Švajcarac uzdrmao teniski svet, nije siguran za Tokio

Po onome u kakvoj je formi bio ove sezone, činilo se kao da može da igra večno

  • 12
Britain Wimbledon Tennis

Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer najavio je kada će i definitivno saopštiti da završava karijeru!

On je potvrdio da će igrati do Vimbldona naredne godine, ali će tu verovatno staviti tačku na svoju dvodecenijsku trofejnu sagu na ATP turu.

- Odlučio sam da igram do Vimbldona. Sada sam zauzet razmišljanjem i odlukom da li da igram Tokiju (Olimpijske igre 2020), ali sam već o tome pričao sa svojim timom i pitao ih šta misle. Takođe sam razgovarao i sa suprugom Mirkom i definitivno odlučujem o tome narednih nedelja - rekao je Federer, a javlja Tenis365.

Trideset osmogodišnji teniser iz Bazela je prethodnih nekoliko godina igrao na vrhunskom nivou tako što je pažljivije birao turnire, pravio je veće pauze između njih i gotovo po pravilu (s nekoliko izuzetaka) se pojavljivao samo na onim najvećim - Mastersima i Grend slemovima.

- Meni je važno da imam niz turnira i da uživam u pauzama, da bih imao dovoljno vremena za svoju porodicu - dodao je Švajcarac.

On će tokom novembra odigrati nekoliko egzibicionih mečeva u Južnoj Americi, s tim što je uslov da ti mečevi ne remete njegove planove i pripreme za novu, najverovatnije poslednju sezonu.

- Rekao sam da to mogu samo uz dvonedeljni odmor, pa sam se konsultovao sa svojim kondicionim trenerom Pjerom Paganinijem. Obično počinjem pripreme za predsezonu četvrtog decembra, a ovog puta ću 11. Svi su se saglasili jer moram da budem spreman sto posto do ATP kupa (početak januara). Moj cilj je Australijan Open - odlučan je Federer.

Da podsetimo, on je ove godine na Vimbldonu odigrao petočasovno finale sa Novakom Đokovićem i na kraju izgubio na jednu loptu. Imao je i svoj servis i dve meč lopte i na kraju ipak završio sa "tanjirom" u rukama.

VIDEO - Šok u Melburnu: Federer izgubio od mladog Grka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    17. septembar 2019 | 19:13

    Uzdrmao.. Ne igraće još 20 godina. Čovek je 38 godina šta drugo očekujete da igra dok ne bude 780 igrač na svetu.

  • Dale

    17. septembar 2019 | 18:48

    Aj zdravo i sretno 👍

  • Boske100

    17. septembar 2019 | 19:30

    Ajde još jednom izgubi od Noleta u London-u, i trk starački dom 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA