Medvedev kao čuvena Mamba: Stalno razmišljam o slabostima rivala, čak i kad igram protiv Đokovića

Rus otkrio da ima u sebi malo "kobijevskog" mentaliteta koji stalno studira igru i protivnika do sitnih detalja

  • 0
Daniel Medvedev

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev otkrio je da stalno razmišlja o slabostima svojih rivala i o načinima kako može da ih probije na mreži kao recept za svoje dobre partije ove sezone.

Ovogodišnji finalista US Opena je u pet setova i skoro pet sati mučio Rafaela Nadala koga je od 0-2 stigao do 2-2 u setovima i imao brejk lopte u petom.

Nije uspeo da trijumfuje na kraju, ali je pokazao u više navrata da pobeđuje najjače, pa i Novaka Đokovića od kog je bio bolji u Monte Karlu i Sinsinatiju.

- Ja konstantno razmišljam o slabostima svojih protivnika. Šta mogu da uradim kako on ne bi mogao da mi vrati lopticu? Čak i u mečevima protiv Novaka Đokovića, koji igra neverovatno u odbrani, pokušao sam da napravim manje neiznuđenih grešaka od njega. Ako pitate moje protivnike, ja sam na terenu ona vrsta nezgodnog Rusa - rekao je Medvedev.

On je potom objasnio i da do tog nivoa nije lako stići kada dete počinje da igra tenis u zemlji kakva je Rusija.

- U drugim zemljama teniske federacije plaćaju troškove igrača i sport je pristupačniji. Kod nas ima manje terena, loše je vreme. Bez ekonomske podrške je teško doći do boljih rezultata - dodao je Medvedev.

Momak koga zovu Medved je posle US Opena osvanuo na četvrtom mestu ATP liste što mu je do sada najbolji plasman u karijeri.

VIDEO - Novak nemoćan protiv servisa od 120 milja na sat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA