Možda niste znali, ali upravo se događa GENOCID u jednom delu sveta, a zaplakaćete kada vidite kako... (VIDEO)

Da bi proširili proizvodnju palminog ulja, kompanije uništavaju kilometre prašuma velikom brzinom i ubijaju hiljade orangutana koji naseljavaju te prostore

  • 5

U ovom trenutku vrši se genocid nad hiljadama orangutana i uništavaju se neka od najnaseljenijih i najplodnijih delova sveta, na Sumatri, Bormeu, Indoneziji, Maleziji, a ovo sve prolazi tiho i bez buke. 

SPASEN IZ JEZIVOG ZAROBLJENIŠTVA: Orangutan plakao kada su ga izvukli iz kaveza (VIDEO)

Da počnemo od samog početka - palmino ulje je nešto što se koristi svakodnevno. Ovo je sastojak koji se nalazi u hlebnim štapićima, šamponima, čokoladi. Svaki deseti proizvod u britnaskim prodavnicama sadrži palmino ulje, što znači da 50% proizvoda koje imamo u domaćinstvima na bazi su palminog ulja.

Jedan od glavnih razloga zašto je palmino ulje toliko zastupljeno u upotrebi je i jeftin izvor nabavke. Ipak, jeftinoću ovog izvora neke vrste, poput orangutana, plaćaju životima.

Da bi proširili proizvodnju palminog ulja, kompanije uništavaju kilometre prašuma velikom brzinom i ubijaju hiljade orangutana koji naseljavaju te prostore.

Kao što je oduvek poznato - oni koji nemaju "pravo glasa" stradaju u ovakvim situacijama. Radnici dobijaju upustva da "krče šume" ne birajući sredstva, tako da orangutani stradaju čak i tako što ih jednostavno pregaze traktorima i mašinama.

Mnogi radnici su imigranti, koji se nikada nisu susreli sa majmunima ranije, te veruju da svi potiču od velikog King Konga, te je i strah pokretač masovnog pokolja ovih životinja. Radnici orangutane nekada napadaju i mačetama i drugim ubojitim oružjem. 

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: viralthread.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • s.t.r.a.s.n.o

    30. novembar 2015 | 15:15

    A uopravo se odrzava Samit u Parizu,na najvisem nivou,kad je u pitanju zastita zivotne sredine!Pa zar ne mogu ni to da sprece,ovi svetski mocnici u Parizu!Strasno,sve se svelo na sastancenje.. a za to vreme,biljke,zivotinje i nazalost sve vise i ljudi..nestaju u najgorim mukama,sa ove nase planete u haosu!Sve je to,samo zato sto su razni svetski mocnici,prevideli ove strasne posledice...ili mozda neki i nisu!

  • Mare car

    30. novembar 2015 | 15:53

    Mislim da za 50 godina neće bit vise suma sve će ih uništit kako su krenuli bit će samo zgrade i goli beton

  • Velislav

    30. novembar 2015 | 18:10

    Tim bogatim huljama je važan samo profit. Hoćemo li uspeti jednog dana da se rešimo tih psihopata i nitkova...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA