USLUGA FAKTORINGA: Naplatite ranije svoja potraživanja!

Problem dugih rokova naplate posebno pogađa segment malih i srednjih preduzeća

  • 3

Ova preduzeća, koliko su značajna za privredu, jednako su i podložna uticaju promena na tržištu, pa im je, s obzirom  na trenutnu ekonomsku situaciju i česte zahteve za produženje  rokova plaćanja, neophodno pomoći u naplati potraživanja kako bi poboljšali likvidnost. 

Faktoring predstavlja dobro rešenje za ovaj problem.

Korišćenjem faktoringa, dobavljači imaju mogućnost da ranije i sigurnije naplate svoja nedospela potraživanja, lakše prebrode probleme u poslovanju i isprate zahteve svojih dobavljača u pogledu rokova plaćanja, štiteći se istovremeno od kursnih rizika.

- Sosijete ženeral banka (danas OTP banka Srbija) uz odgovarajuću ekspertizu i inovativnim pristupom u poboljšanju kvaliteta proizvoda i usluga želi da pomogne svojim klijentima da unaprede biznis i olakšaju poslovanje - ističe Rada Savić, rukovodilac Službe faktoringa u Sosijete ženeral banci.

Banka je u saradnji sa partnerima, velikim kompanijama koje sarađuju sa velikim brojem dobavljača, u svoju ponudu uvela koncept finansiranja lanaca dobavljača (distribucije). Ovo uslugom u prilici je da prva na tržištu ponudi ovaj jedinstven model finansiranja, sa dodatnom ulogom agenta za plaćanje za svoje partnere koji imaju veliki broj dobavljača. Finansiranje se obavlja pružanjem usluge faktoringa kroz otkup potraživanja (faktura) koja domaća preduzeća (dobavljači) imaju prema velikim kompanijama na domaćem tržištu.

Program se sprovodi preko elektronske platforme vrhunskog kvaliteta  koja u realnom vremenu omogućava pristup informacijama svim učesnicima (dobavljač, kupac, banka).

Platforma je jednostavna za korišćenje, dobavljačima je potreban samo pristup internetu, a omogućava učesnicima veliku uštedu u vremenu koje bi izgubili ukoliko bi fizički dostavljali potrebnu dokumentaciju.

Kao dokaz kvaliteta usluge faktoringa, Sosijete ženeral banka je već dve godine uzastopno lider na tržištu, što pokazuju istraživanja Privredne komore Beograda.

Stručnjaci odeljenja za faktoring Sosijete ženeral banke žele da svojim klijentima izađu u susret i ponude sve dodatne informacije kako o ovoj, relativno novoj usluzi na tržištu.

Tim povodom, tim faktoring službe posetiće ekspozituru Sosijete ženeral banke na Trgu slobode u Subotici u četvrtak, 30. juna i zainteresovanim građanima koji zakažu sastanak pružiti dodatne informacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA