≫ 

Ovaj oglas na auto-putu kroz Beograd je zbunio vozače: Čega izdaja - Kosova, placa ili 40 dana?

Moglo je i jedno, i drugo, ali sada više ne može, kažu vlasnici

  • 2

"Prodaja ili izdaja" pisalo je na tabli koja je vozače auto-puta kroz Beograd pozdravljala u blizini "Lastine" garaže. Da li se misli na Kosovo, zapitali su se odmah mnogi, povezujući reč "izdaja" sa verolomstvom i nožem u leđa. Ali kakve to veze ima sa prodajom i zašto se izdaja reklamira na auto-putu? Je li ova poruka politička, moralna, retorsko pitanje od nacionalnog značaja?

Naravno, mislilo se na plac u čiju je zemlju sporni znak bio zaboden. Simpatična greška njegovog vlasnika, koji je umesto "izdavanje" napisao "izdaja", privukla je više pažnje nego atraktivna lokacija, mada joj, ipak, i dalje nije donela novog stanara. 

Foto: beobuild.rsJohnnyLee

- Moglo je i jedno i drugo, ali to je bilo davno, ima dve godine kako smo taj plakat skonili - kaže Milan, jedan od vlasnika placa.

Čak ni dok je tamo stajao, oglas nije bio dugog veka, jer ga je Snežana, suvlasnica ove zemlje, odmah smakla.

- Rekla sam mu: "Skidaj, bre, čoveče Božji, kao da 40 dana nekome treba da izdaš" - kroz smeh prepričava Snežana, koja je na "izdaju" imala sasvim drugu asocijaciju.

U međuvremenu su oboje saznali da se njihov plac nalazi na zelenom pojasu, za koji bi i gradske ili republičke institucije eventualno mogle da imaju neke planove.

- Još uvek nije utvrđeno da li tu treba da bude neki izlaz za auto-put ili će plac imati drugu namenu. Zato smo odustali od prodaje, ali i dalje bih "da ga izdam", pa ko želi, nek se javi - kaže Milan.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    17. januar 2019 | 15:29

    Nije covek mogao da uklopi celu rec na tabli, skratio je i ispalo je kako ne treba.

  • Boki

    18. januar 2019 | 09:37

    Ovde je rec o izdaji kosova samo napisano da bi se svatilo na vise nacina ziva istina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA