Šta radite to, deco? Dva dečaka se okačila na zadnji deo autobusa na liniji 52 i tako se vozila po Ceraku (VIDEO)

Momak koji je postavio ovaj snimak, a i oni koji su ga pogledali pitali su se šta je zanimljivo u ovoj dečijoj igri i kako već malo starijoj deci nije jasno da rizikuju svoje živote nekim "igricama"

  • 10

Dečiji nestašluci ponekad mališane izlažu do samih granica opasnosti, a šta uraditi kada vidite dečake koji se voze okačeni za zadnji deo gradskog autobusa?

Jedan takav slučaj zabeležio je Beograđanin Slobodan, te ga podelio na društvenim mrežama, a mnogi korisnici ostali su zapanjeni ovom "dečijom igrom".

Dvojica tinejdžera uhvaćena su dok su se zakačeni za vozilo linije 52 vozikali po Ceraku. A onda su na semaforu, kada je autobus stao, obojica sišla smejući se.

Momak koji je postavio ovaj snimak, a i oni koji su ga pogledali pitali su se šta je zanimljivo u ovoj dečijoj igri i kako već malo starijoj deci nije jasno da rizikuju svoje živote nekim "igricama". Potom se poteglo pitanje i ko je tu kriv? Možda ipak samo roditelji?

Ne može a da ne bude upitno i to ko bi prilikom potencijalne nesreće, da se dogodila, bio kriv? Vozač ili deca? Ili opet roditelji?

VOZILA KOCNICE OKANOVIC Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

KAZNE ZA DECU IPAK POSTOJE

Damir Okanović iz Agencije za bezbednost u saobraćaju, rekao nam je da kazne za ovakav prekršaj postoje, te da ih plaća svako lice.

- Kazna za lice koje se vozi na spoljnom delu autobusa iznosi 5000 dinara - rekao je Okanović.

Na naše pitanje o tome ko bi snosio odgovornost da je nastala nezgoda, on je rekao da je pitanje eventualne nezgode jako složeno pitanje, te da zavisi od različitih faktora i okolnosti.

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vn

    8. maj 2019 | 23:26

    Stara fora,nove budale

  • Pantic

    8. maj 2019 | 23:09

    To je bilo normalno pre 50 god ali sada je opasno ali nevaspitanih bilmeza uvek ima

  • cerak

    9. maj 2019 | 01:47

    I vozači znaju da se klinći kače...to traje danima...i stalno ista ta dvojica...isto obučeni...policija ..nema je...a klinci koji nenormalni...misle da su heroji....Opasno...al niko nista ne preduzima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA