Najboljim đacima sa Voždovca uručeni pokloni i priznanja

Priznanja i nagrade za uspeh u školovanju uručena su danas najboljim voždovačkim đacima, na svečanosti održanoj u Ustanovi „Voždovački centar – Šumice“

  • 0

Nosioce Vukove diplome, njih 257, Gradska opština Voždovac tradicionalno je nagradila knjigama, a đake generacije osnovnih škola i tablet računarima.

Najveći broj „Vukovaca“ ove godine imala je OŠ „Janko Veselinović“ – 29, a od srednjih škola Dvanaesta beogradska gimnazija – njih 17.

GO Voždovac Foto: GO Voždovac

Član Veća GO Voždovac Miloš Stojanović, pomoćnik predsednika Opštine Veselin Marković i direktor „Šumica“ Zoran Ivaniš uručili su diplome i nagrade i čestitali đacima, roditeljima, nastavnicima i direktorima škola na uspehu.

Svečanost je uveličao, svojim obraćanjem, Viktor Lazić, književnik, advokat i predsednik Udruženja „Adligat“ koji je đacima poručio da dobri rezultati ne treba da ih učine gordim, već da ih nadahnjuju za nove poduhvate.

GO Voždovac Foto: GO Voždovac

Studio za narodnu igru „ Glumac“ iz Jajinaca izveo je „Cigansku igru“, a Sofija Savić otpevala je pesmu „ Svu noć mi bilbil prepeva“.

Orkestar harmonika Muzičke škole „Petar Konjović“ koji je tokom ove godine osvojio tri prve nagrade – na Rapubličkom takmičenju muzičkih škola Srbije, na Međunarodnom takmičenju MEH FEST i na 44. Međunarodnom takmičenju u Puli, izveo je numere iz baleta „Krcko Oraščić“ P.I. Čajkovskog – „Arapski ples“ i „Ples šećerne vile“ i kompoziciju „Igra sabljama“ Arama Hačaturijana.

GO Voždovac Foto: GO Voždovac

I ove godine, bilbordi sa fotografijama đaka generacije mogu se videti u Ustaničkoj ulici kod MUP-a, a od 17. juna i ispred „Šumica“.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA