Razbojnici ukrali mlaznice sa fontane kod Vukovog spomenika: Šteta 900.000 dinara

Lopovi su tokom juna počinili isto krivično delo na fontani kod Pošte u Takovskoj ulici, sa koje je ukradeno 20 mlaznica!

  • 13

Nepoznati vandali u noći između ponedeljka i utorka napravili su veliku štetu na fontani kod Vukovog spomenika, sa koje su ukrali 12 mesinganih mlaznica, težine oko sedam kilograma. Zbog ovog razbojništva, JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" juče je podnelo krivičnu prijavu protiv N. N. lica. Pričinjena materijalna šteta procenjena je na 900.000 dinara!

Radnici su juče, prilikom uobičajene svakodnevne kontrole, primetili da na vodoskoku nedostaju mlaznice.

- Nadležne ekipe Odeljenja održavanja gradskih fontana svakog dana obilaze i proveravaju sve prestoničke vodoskoke. Kako prekjuče nisu uočeni nikakvi nedostaci, pretpostavljamo da se krađa dogodila u noći između ponedeljka i utorka. Naše ekipe i dalje kontrolišu opremu na ovoj fontani koja je i dalje u funkciji - kažu iz "Beogradskog vodovoda".

Policija je obavila uviđaj, a trenutno se pregledaju snimci sa okolnih sigurnosnih kamera, koji bi mogli otkriti identitet nesavesnih razbojnika. U "Beogradskom vodovodu" podsećaju da je fontana kod "Vuka" tokom prethodnih godina nekoliko puta bila na udaru vandala. Poslednja velika krađa dogodila se 2016. godine, kada su lopovi tokom noći skinuli i odneli čak 24 mlaznice!

Lopovi su tokom juna počinili isto krivično delo na fontani kod Pošte u Takovskoj ulici, sa koje je ukradeno 20 mlaznica! Nimalo im nije smetalo što se vodoskok nalazi u strogom centru grada, u neposrednoj blizini najviših državnih institucija.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    7. avgust 2019 | 13:04

    Zna se ko voli da krade....

  • Eer

    7. avgust 2019 | 14:13

    Zasti ne ibjavite tekst,gde sam reko da romi kradu,prljaju,unistavaju svoju zemlju,a ona im daje pogodnostj mnoge,dobru socinalnu pomoc,koju mi dajemo od nasih poreza.ajmo ne lazimo se vise!! Debele kazne ,pa ce i ovome doci kraj!!!

  • Cccc

    7. avgust 2019 | 13:23

    Seći ruku kradljivu da se posle zna da ko je ološ kradljivi.Preblage su kazne za takve kradljivce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA