≫ 

Karađorđeva od sutra ponovo prohodna, stiže i prvi lift za spuštanje sa Kosančićevog venca

U poslednja dva dana u ovu beogradsku ulicu ugrađeno je 280 tona asfalta

  • 7
Goran Vesić, radovi, Karađorđeva ulica Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem, glavnim urbanistom Markom Stojčićem i direktorkom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušicom Anđelković obišao je danas radnike u Karađorđevoj ulici i istakao da je u poslednja dva dana u ulicu ugrađeno 280 tona asfalta.

Vesić je naglasio da je ulica za ovaj vikend potpuno asfaltirana od Pariske ulice do Brankovog mosta, a radovi se nastavljaju i u naredna dva dana u Crnogorskoj ulici koja će biti rekonstruisana.

- Ova ulica se privodi kraju onako kako smo i obećali građanima, a pred nama u narednih sedam dana je veliki posao. Postavljena je kontaktna mreža za tramvaje, postavljena će biti i rasveta, kamena kocka, sprovedena proba tramvaja, a zatim će uslediti i uređenje trotoara - rekao je on i dodao da se izgled Karađorđeve ulice veoma promenio u odnosu na pre tri godine, jer je tada bila jedna od najgorih ulica u gradu u kojoj su saobraćala tranzitna vozila.

Goran Vesić, radovi, Karađorđeva ulica Goran Vesić u Karađorđevoj posetio radnike, Foto: Beoinfo

On je podsetio da je bilo potrebno zabraniti saobraćanje kamiona, zatim su sklonjene železničke šine, preuređene su fasade, prošireni su trotoari i pristaništa za turističke autobuse.

- U drugoj fazi biće urađen kompletan kej od Brankovog mosta do Kalemegdanskog parka i onda će se prvi put vratiti smisao ove ulice, koji je imala u periodu pre Drugog svetskog rata, a to je najlepša trgovačka beogradska ulica - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da je rekonstrukcijom ove ulice učinjeno mnogo za razvijanje turističkih i ugostiteljskih potencijala centra grada.

- U planu je da se renovira zgrada "Baruta" u kojem je osnovano prvo pozorište u našoj prestonici. Takođe, u planu je i ugradnja lifta za spuštanje sa Kosančićevog venca u Karađorđevu ulicu i obrnuto, i to će biti prvi takav lift u našem gradu - najavio je on.

Vesić je zahvalio radnicima na velikom radu i odličnom obavljenom poslu, a potom im podelio okrepljenje i vodu, napominjući da je u poslednja dva dana ulica bila zatvorena i da su urađeni veliki radovi.

Goran Vesić, radovi, Karađorđeva ulica Vesić se zahvalio radnicima, Foto: Beoinfo

- Zahvaljujući velikom trudu radnika posao koji je planiran za ovaj vikend u Karađorđevoj je gotov, od sutra će biti puštena za saobraćaj jedna traka kao što je i bilo do sada, tačnije u pravcu od Brankovog mosta do Pariske ulice - rekao je Vesić i dodao da se posle ovih radova već jasno vide konture ulice i kako će ona izgledati.

Stojčić je naglasio da su u rekonstrukciji rađeni veoma obimni radovi i ovom prilikom zahvalio je izvođačima, javnim preduzećima i svim radnicima na tom poduhvatu.

- Preostaje uređenje objekata uz ulicu, jer cilj nam je bio da ova ulica oživi i da objekti koji su u njoj dobiju namenu bilo turističku, ugostiteljsku ili kulturnu - rekao je glavni urbanista.

Govoreći o potezu uz reku Stojčić je naglasio da je plan da to bude jedan od najlepših rekreativnih površina u gradu koji se radi po projetku Borisa Podreka i koji bi trebalo da bude gotov do 20. januara 2020. godine.

VIDEO: Blokirani radovi u centru Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • markan

    26. avgust 2019 | 00:03

    ne kukajte na vlast vecito sam bio opozicija ali zivot i posao su krenuli tek 2012 zivela vlast za radnike ima posla preko glave a neradnici i oni koji do podne mrze sebe a od podne iceò svetneka duvaju u pistaljke a na izbore nesmeju srbija je vecna dok su joj deca verna ziveo rad i izgradnja naravno i nasa majka srbijaa

  • rastko

    25. avgust 2019 | 22:12

    Ima li Beograd gradonacelnika ?

  • Evia19

    25. avgust 2019 | 21:46

    Za dva dana 280tona asfalta, a sta su radili zadnjih 9 10 meseci do godinu??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA