≫ 

Beograd, grad kranova: Na nebu iznad prestonice uzdižu se dizalice, a ciljevi su viši i od njih

Beograd je postao grad kranova i gradilišta

  • 0

Od Bloka 42, preko Tošinog bunara i Ušća, pa sve Stare elektrane na Dorćolu i Beka kod Zoološkog vrta, nad glavama Beograđana uzdižu se kranovi, dok se oko njih gradi jedna drugačija, novija prestonica. 

Poput drugih velikih gradova Evrope, gde su na nebu dizalice čest prizor koliko i oblaci, i panoramu glavnog grada Srbije poslednjih godina određuju čelične konstrukcije i zgrade koje nastaju pod njima.

Kao grad sa najviše investicija u ovom delu starog kontinenta, Beograd je postao veliko gradilište. On se širi po svim svojim rubovima, uzdiže, razvija i menja.

Svuda okolo su gradilišta, koja kada se jednom privedu kraju, postaju prostor novih radnih mesta i stanova, ali i prostor na kome svi Beograđani i njihovi gosti mogu da dobiju usluge koje im olakšavaju ili ulepšavaju život i boravak u glavnom gradu.

Tokom 2017. i 2018. Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda izdao je građeviske dozvole za preko milion kvadrata godišnje, što je četiri do pet puta više nego, na primer, 2011. i 2012 godine.

U prva četiri meseca 2019. izdato je dozvola za 244.048 kvadrata, a uz najavljene velike projekte, moguće je da će se milion kvadrata dostići po treći put zarednom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA