≫ 

Sukob investitora i stanara Požeške ulice: Sevale pesnice i psovke (FOTO) (VIDEO)

Došlo je do verbalnog sukoba između investitira i njegovih prijatelja, s jedne strane, i stanara zgrade sa druge strane

  • 11

Ispred zgrade u Požeškoj ulici na Banovom brdu, gde više od dva meseca stanari protestuju zbog, kako oni tvrde, "nelegalnog otimanja parkića ispred njihovih stambenih objekata", jutros je došlo do incidenta kada su, kako saznaje Telegraf, napadnuta lica koja čuvaju zgradu.

Kako saznajemo, investitor je jutros došao sa svojim prijateljima, a sa njima je bio i čovek iz Vodovoda, koji je navodno trebalo da priključi vodu.

Došlo je do verbalnog sukoba sa stanarima zgrade koji pokušavaju da spreče izgradnju i čuvaju park, a sve je ubrzo kulminiralo kada je jedan od njih fizički nasrnuo na jednog sedamdesetogodišnjaka.

Pojedini očevici tvrde da je jedan od muškaraca, koji je došao sa investitorom ispred zgrade, po njegovom nalogu pesnicom udario starijeg čoveka. On je pao na zemlju, posle čega je nastao haos, vriska, a brzo je pozvana i policija. kako kažu, čovek iz Vodovoda i investitor sa svojim prijateljima ubrzo su pobegli, a na Banovom brdu je trenutno prisutan veliki broj policajaca.

Inače, očevici tvrde da investitor stalno dolazi sa "nekim svojim prijateljima i provocira ljude koji drže stražu i čuvaju taj park".

Podsetimo, zgrada koja se nalazi između Požeške, Valjevske i Ulice Nikolaja Gogolja, decenijama je bila okružena zelenilom u kojem su uživali njeni stanari, ali i druge komšije sa Banovog brda. Međutim, potpuno neočekivano jednog jutra su se pojavili radnici sa testerama, ogradili su parcelu i postavili natpis: “Zabranjen pristup. Privatna svojina”.

S obzirom na to da je reč o privatnom zemljištu, investitor nije u obavezi da, po završetku gradnje, zasadi nove sadnice, kao kompenzaciju za posečene. Iz Opštine Čukarica su u više navrata tvrdili da su sva prava na strani investitora i da imaju sve dozvole za zauzimanje površine, ali i gradnju.

PRIJAVA ZA NAPADAČA

- Na uglu ulica Valjevske i Nikolaja Gogolja na Čukarici jutros je oko 9 sati prijavljena tuča. Kada si policajci došli na lice mesta zatekli su dve osobe koje su tvrdile da im je napoznata osoba zadala udarce u predelu glave - kažu u MUP.

Kako dodaju u MUP, policija je ubrzo identifikovala osobu za koju se sumnja da ih je udarila, nakon čega je priveden u Policijsku stanicu Čukarica.

- O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, a nakon utvrđivanja stepena povreda, po nalogu tužilaštva, biće podneta odgovarajuća prijava - rekli su u MUP.

Video: Sukob na ivici incidenta žitelja Banovog Brda i privatnog investitora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    14. septembar 2019 | 10:44

    Kakva država takvi i investitori. Rade sta hoće, ruše gde hoće, gaze po narodu a država ćuti zato što on ima pare a narod nema. E pa dosta je više!

  • sax

    14. septembar 2019 | 10:39

    Ako je privatna svojina u tom slučaju je investitor potpuno u pravu a građani koji protestvuju nisu obavešteni da je vreme komunizma odavno prošlo!!!!!

  • Marija

    14. septembar 2019 | 16:22

    Ninoslav Adzic nije investitor, on je prevarant procitajte na googlu komentare prevarrnih ljudi koji su sa njim saradjivali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA