≫ 

Direktor Srednje škole Barajevo od novinara saznao da je smenjen: "Nije tačno da sam išta zataškao"

Mi ovde imamo protokol, zavodimo predmete i zna se da sam pokrenuo postupak odmah po saznanju o postojanju vršnjačkog nasilja, kaže Jelić za Telegraf.rs

  • 29
Dobrivoje Jelić direktor škole Barajevo Foto: srednjaskolabarajevo.edu.rs, barajevo.org.rs

Dobrivoje Jelić, dosadašnji direktor Srednje škole u Barajevu, koja je od prošle nedelje u centru pažnje cele Srbije zbog slučaja vršnjačkog nasilja nad jednom devojčicom, tvrdi da je od novinara saznao da je danas smenjen. On je takođe kategorički porekao navode u pojedinim medijima da je slučaj pokušao da sakrije.

Iako je rekao da ništa vezano za slučaj ne može da komentariše dok se vodi postupak, otkrio je šta je on sam tim povodom uradio.

- Odmah po mom saznanju sam pokrenuo postupak. U medijima se piše da sam hteo nešto da prećutim, što nije tačno. Mi ovde imamo protokol, zavodimo predmete i zna se da sam pokrenuo postupak odmah po saznanju o postojanju vršnjačkog nasilja, tj. kada je policija u školu donela snimak i kada sam ga video. Pre toga, naravno, nisam mogao - kaže bivši direktor za Telegraf.rs.

Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu Direktor tvrdi da je pokrenuo postupak čim je saznao za nasilje Printskrin: Telegraf

Ministarstvo prosvete poslalo je danas malo pre 10 sati saopštenje da je Dobrivoje Jelić razrešne dužnosti direktora u ovoj školi. Sam Jelić nije mogao da nam prokomentariše ovo razrešenje jer je, kako tvrdi - za njega saznao od nas.

- Vama je stigao zvaničan mejl od Ministarstva? Kod nas još nije. Kako prvo šalju medijima, pa onda meni? Ne mogu da verujem. To je sramota. Hvala Vam što ste mi obavestili. Kakav komentar očekujete od mene? U roku od 24 sata sam smenjen. Ne mogu da shvatim to, stvarno. To je moj jedini komentar - rekao je on za Telegraf.

U PETAK JE POSTUPAK VEĆ BIO U TOKU

Podsetimo, prošle nedelje Srbiju je potresao snimak vršnjačkog nasilja na kome dve devojčice šamaraju i iživljavaju se nad trećom, dok grupa dece sve to gleda, smeje se i ne meša. Snimak je navodno nastao prošlog utorka i to u dvorištu pored pomenute srednje škole.

barajevo, vršnjačko nasilje Dve devojčice maltretirale su vršnjakinju Printskrin: Telegraf

Žrtva i jedna od nasilnica učenice su prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilna devojčica iz jedne srednje škole sa Zvezdare, rekao je za Telegraf.rs direktor barajevske škole Dobrivoje Jelić.

- Snimak nije nastao u našem dvorištu, već u dvorištu susedne osnovne škole. Ipak, dve devojčice su naše učenice, one idu u isto odeljenje. Mi smo obavešteni o snimku. Policija je juče bila kod mene, a već sam obavio razgovore sa roditeljima i jedne, i druge učenice. Pokrenut je postupak, a koliko znam, policija će najverovatnije podneti prijave za nasilničko ponašanje protiv učenica - rekao je u petak direktor Jelić za Telegraf.rs i napomenuo da će preduzeti sve mere da se ovakve situacije više ne ponove.

U međuvremenu su se na društevnim mrežama pojavili i drugi snimci sa kojih se zaključuje da je pomenuta devojčica i ranije trpela nasilje, no oni nisu potvrđeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    17. septembar 2019 | 11:54

    Ove nasilnice će odmah pozvati u rijaliti uz dobar nedeljni honorar. Svojim ponašanjem su se odmah kvalifikovale za napredni program. A ti Direktore snosi posledice i budi odgovorni krivac za nakaradne zakone koji ograničavajući normalan rad. Baš se pitam ministre kako bi taj tim za zaštitu od nasilja sprečio dogadjaj koji se već desio.

  • Goca

    17. septembar 2019 | 12:39

    Pa kada su zakonom vezali ruke,prosvetarima,direktorima,roditeljima...Oduzimaju decu roditeljima,nastavnik nista ne sme na casu da uradi,sva prava data deci,raspustena banda postala.

  • Dejan

    17. septembar 2019 | 12:30

    Ako ćemo realno, on je najmanje kriv. Svu krivicu trebaju da preuzmu roditelji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA