Kasni isporuka kineskih autobusa za Beograd: Proizvođač se izvinjava

Iako "Hajger" neće moći da isporuči sve autobuse u ugovorenom roku do danas, 8. oktobra, kompanija navodi da će autobusi sukcesivno stizati i biti isporučeni GSP Beogradu najkasnije do 30. novembra

  • 1
Autobusi Zemun Foto: P. G.

Kineska kompanija "Hajger" saopštila je danas da će doći do kašnjenja u isporuci jednog dela ugovorenih gradskih autobusa i zbog toga uputila izvinjenje Beograđanima.

Do kašnjenja je, kako je saopštila kompanija, došlo jer su zbog primene novih ekoloških standarda u EU, proizvođači motora kasnili s početkom proizvodnje najnovijih "EURO 6 step D motora", odnosno zbog zastoja u proizvodnji motora za evropsko tržište.

- Proizvođači dizel motora imali su ograničen rok do 1. septembra ove godine za prilagođavanje proizvodnje najnovijim normativima ''EURO 6'' što je dovelo do kašnjenja u isporuci motora - kaže u saopštenju predstavnik kompanije Hajger u Srbiji Aleksandar Tomašević.

U saopštenju se navodi da je u prvom "lotu" kompanija na vreme isporučila prvih 30 autobusa izrađenih sa motorima po najnovijem standardu "EURO 6 Step D".

Iako "Hajger" neće moći da isporuči sve autobuse u ugovorenom roku do danas, 8. oktobra, kompanija navodi da će autobusi sukcesivno stizati i biti isporučeni GSP Beogradu najkasnije do 30. novembra.

Kompanija navodi da je uložila maksimalne napore da do kašnjenja ne dođe, ali da na otežane faktore nije mogla da utiče.

- Iako je kašnjenje nastalo iz objektivnih razloga, kompanija ''Hajger'' će poštovati sve principe korektnog poslovnog odnosa u skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa firmom GSP Beograd i Gradom Beogradom - stoji u saopštenju.

- Želimo da nađemo način i građanima Beograda nadoknadimo štetu koja je nastala usled kašnjenja, i da pokažemo da Grad, bez obzira na sve probleme koji mogu da se jave na tržištu uvek može računati na ''Hajger'' kao profesionalnog i odgovornog kooperanta - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Greg

    8. oktobar 2019 | 12:56

    Sad su taksisti blokirali grad tako da nam autobusi za sad netrebaju prihvatamo izvinjenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA