Vesić u poseti Barajevu: Više novca u opštinskom budžetu, nema građana drugog reda

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je naglasio da susrete sa građanima na terenu smatra značajnim

  • 1
Goran Vesic, skupština grada

Foto: Skupština Grada

Beogradska opština Barajevo sledeće godine će imati budžet od 600 miliona, a realno će biti veći za 85 miliona dinara, što će biti novac koji će uz podršku grada moći da uloži u rešavanje komunalnih problema, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u razgovoru sa žiteljima Barajeva.

U razgovoru u Kulturnom centru Barajeva, Vesić je juče najavio da će u decembru BG voz stići do Barajeva i Lazarevca i da će imati više polazaka.

Istakao je da je cilj Beograda da svaka prigradska opština dobije po jednu grinfild investiciju kako bi se otvorila radna mesta, i ocenio kao dobru saradnju s rukovodstvom Barajeva na otvaranju buduće industrijske zone uz Ibarsku magistalu.

Vesić je rekao da je dao nalog i da se deo novogodišnje rasvete sa centralnih beogradskih opština prebaci na ukrašavanje centara prigradskih opština.

On je naglasio značaj vođenja jedinstvene politike od opštine preko Beograda do predsednika Republike kako bi se nastavilo s dobrim rezultatima.

Goran Vesic, skupština grada

Foto: Skupština Grada

Istakao je značaj stabilnosti budžeta grada koji sada nije prezadužen zbog čega su, kako je rekao, sada moguće investicije u infrastrukturu "kako u Beogradu ne bi bilo građana drugog reda koji žive bez infrastrukture kao u 19. veku".

On je naglasio da Beograd već tri godine za redom izdaje građevinske dozvole za preko milion kvadratnih metara, odnosno da u užem centru ima 200 kranova a u čitavom gradu 2.500 gradilišta, i dodao da se od investicija puni gradski budžet.

Kako je najavio, do kraja godine prosečna plata u Beogradu biće 600 evra.

Na interesovanje građana Barajeva o mogućnosti izgradnje trotoara, zamenik gradonačelnika je odgovorio da će pošto su proširene nadležnosti i opština, Barajevo će sa više novca u budžetu moći da gradi trotoare, a grad Beograd će mu u tome pružiti podršku.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti da se poveća broj polazaka vozila gradskog prevoza, on je istakao da se to razmatra i dodao da verovatno treba ponovo razmisliti o trasama linija koje su tako postavljene pre više decenija, a život je sada drugačiji.

Goran Vesic, skupština grada

Foto: Skupština Grada

Kako je Vesić naglasio, novac za izgradnju osnovne škole u Meljaku je obezbeđen, a gradski sekretar za obrazovanje Slavko Gak objasnio je da se očekuju saglasnosti Ministarstva prosvete i da je idejni projekat već urađen.

Problem izgradnje novog stajališta u Meljaku, između dva postojeća koja su na više od četiri kilometra, Vesić je nazvao proceduralnom "zonom sumraka" i objasnio da se radi na PDR-u za Ibarsku magistralu, a gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević je potvrdio da postoji projekat za novo stajalište.

Predsednik gradske opštine Barajevo Slobodan Adamović podsetio je sugrađane da su proteklih godina rekonstrukcije puteva bile prioritet što je i urađeno, i ocenio da bi trebalo u zahtevima biti racionalniji.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je naglasio da susrete sa građanima na terenu smatra značajnim jer čuje konkretne probleme a onda može da se radi na njihovom rešavanju što je cilj svake dobre politike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA