≫ 

U Srbiji živi 23.238 milionera, a najviše ih je među menadžerima, direktorima i inženjerima (TABELA PO GRADOVIMA)

Granica za prijavljivanje poreza na dohodak iznosi tri prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u prošloj godini

  • 15

U Poresku upravu stiglo je ukupno 23.238 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2017. godinu koje podnose svi oni koji su tokom godine zaradili više od 2.375.136 dinara.

Granica za prijavljivanje poreza na dohodak iznosi tri prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u prošloj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Najčešća prijavljena zanimanja su menadžer, direktor i inženjer. Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od oko 40 do oko 340 miliona dinara.

POREZ: Imućniji Srbi u redovima čekaju da prijave svoje "bogate" zarade

Poreske prijave su podnošene u papirnom i u elektronskom obliku. Elektronskim putem, preko portala Poreske uprave, primljeno je 35 odsto prijava.

Milioneri po gradovima, Foto: Telegraf

- Najviše prijava podneto je na teritoriji Beograda - ukupno 16.199 prijava. U Novom Sadu je primljeno ukupno 4.341 prijava, u Kragujevcu - 1.423 prijave, Nišu - 1.265 prijava i u Prištini -10 prijava.

Od sto najvećih prijavljenih prihoda, 73 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Regionalno odeljenje Poreske uprave Beograd. Od sto najviše iskazanih prijavljenih prihoda, 69 lica su domaći državljani, a 31 su strani državljani, dok je 90 odsto muškog pola.

(G.Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA