≫ 

Deca stradala jer nisu imala vezan pojas: Veljko (11) umro na licu mesta, Natalija (8) pala u komu

Strašna nesreća na autoputu kod Velike Plane zavila celu porodicu u crno

  • 9

- Naša kuća je zavijena u crno. Molimo se da bar Natalija preživi - jecajući kaže Milica Stojković, baka malog Veljka (11) iz Velike Plane koji je poginuo u utorak popodne na autoputu Beograd-Niš.

Prema sadašnjim rezultatima istrage, Aleksandar Stojković upravljao je automobilom "ford ka" kada je sa unucima krenuo iz Velike Plane na Vlasinu, a niko nije imao vezan pojas. U zaustavnoj traci autoputa stajao je kamion koji je iz još neutvrđenih razloga udario "ford ka". Od siline udara, iz automobila je izleteo motor.

Usled težine povreda, mali Veljko je preminuo na licu mesta, dok su deda i sestra teško povređeni. Prema poslednjim podacima, devojčica je bila u komi i lekari su joj se borili za život. U domu Stojkovića u Velikoj Plani juče su došli brojni prijatelji i rođaci, kao i kolege iz policijeda dečakovim roditeljima izjave saučešće, ali i da se s njim mole da mala Natalija preživi.

"NE DAO BOG NIKOME OVAKVU TRAGEDIJU"

Stric Duško samo je kratko rekao: "Nemojte ništa da nas pitate. Ne dao bog nikome ovakvu tragediju."

Prijatelji porodice Stojković u Velikoj Plani posle tragedije su žalili sudbinu malog Veljka i njegovih najbližih.

- Veljko je sa dedom već bio na Vlasini i vratili su se da bi on u utorak išao na pregled kod zubara zbog proteze. Da su znali šta ih čeka, ne bi se ni vraćali - pričaju šokirani prijatelji porodice.

Plan je bio da roditelji u četvrtak ili petak dođu po njih i da zajedno nastave put na more. Veljko će biti sahranjen danas u podne na groblju u Velikoj Plani.  

VIDEO: Teška saobraćajna nesreća kod Lozovika

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    19. jul 2019 | 06:25

    Moj sin je proilikom sudara lezao pozadi nevezan ja sam vezao pojas njemu nista nije bilo meni je ostacena kicma i prsa nema tu pravila.

  • Zver

    19. jul 2019 | 01:28

    Tragedija. Pocivaj u miru decace. Devojcici zelim brz oporavak. Toliko mi je krivo kad vidim koliko smo (u velikoj vecini) tvrdoglavi, neobrazovani i neobzirni prema zivotu, sami sebi i svima i svacemu oko nas. To se najvise primeti u saobracaju. Da li je moguce da je ljudima tesko da stave pojas? Da li nisu svesni da pri voznji od 100 km/h pri sudaru se mesno tkivo odvaja od kosti.. zamislite samo koji je to impakt?! Zar je moguce da ljudi totalno ignorisu mogusnost udesa i ne shvataju da upravljaju tonom gvozdja. Boze sacuvaj. Znam da se nesrece desavaju, ali jako mnogo ih se moze izbeci i spreciti ili njihov impakt ublaziti samo sa najobicnijim potezima i razmisljanjem...

  • samo vas posmatram

    19. jul 2019 | 05:53

    Strasno, ne dajboze nikome tragedije, saucesce porodici a molim drzavu da na svakih 10 km puta instalira radar kamere jer nema drugog nacina da se nasi vozaci urazume.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA