≫ 

Privođenja na auto-putu: Jedan divljao 250 km/h, dvojica kroz tunel čak 180 km/h. Ovo su kazne

U prethodna tri dana na auto-putu kroz Srbiju tri vozača su kažnjena zbog nasilničke vožnje

Voznja, vozac Foto: Pixabay, Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije su, u prethodna tri dana, na auto-putu, zaustavili tri vozača zbog nasilničke vožnje koji su vozili brzinom i do 250 kilometara na čas.

Švajcarski državljanin koji je vozio 250,7 kilometara na sat zaustavljen je na auto-putu kod Osipaonice, opština Smederevo. Njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu od 30 dana zatvora, 120.000 dinara i 8 meseci zabrane upravljanja na teritoriji Republike Srbije.

Saobraćajna policija je, na teritoriji opštine Pirot, zaustavila vozača državljanina Belgije, koji se u tunelu, gde je brzina ograničena na 80 kilometara

na sat, kretao 186,8 kilometara na sat.

Turski državljanin vozio je, nakon izlaska iz istog tunela, 183 kilometara na sat. Sudija za prekršaje izrekao im je kaznu od 140.000 dinara i 9 meseci zabrane upravljanja vozilom na teritoriji naše zemlje.

Brza vožnja bahata, automobil juri, brzina Jedan od ključnih problema je prevelika brzina; Foto: Pixabay

DVE SEKUNDE VAM MOGU ODREDITI DALJI TOK ŽIVOTA

Pre samo nekoliko dana četiri porodice su ostale zavijene u crno nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u Tabanoviću kod Šapca. Troje mladih ljudi, koji su se vraćali iz provoda, poginulo je oko pet ujutru kada se "ford fiesta" zakucala u stub javne rasvete. Pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina.

- Najveći problem je prekoračenje brzine, delimično i vožnja pod dejstvom alkohola, ali i njihovo neiskustvo. Mladi uglavnom stradaju ne svojom greškom nego zato što nemaju iskustva i ne odreaguju pravilno. Prisutna je i još jedna stvar - distrakcija, odnosno ometači u toku vožnje u koje prvenstveno spada telefon - objasnila je Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja za "Telegraf".

VIDEO: Vozi oprezno jer "Ima samo jedan put"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milojko

    17. avgust 2019 | 15:53

    Što ne vozi ovde u Švici 250?Zna sta ga ceka, oduzimanje dozvole zauvek, zaplena Automobila koji ide na aukciju i zatvor...

  • kazna iz raja izasla!

    17. avgust 2019 | 16:03

    Ovima iz Svajcarske, dati svajcarske kazne, a ovima iz Belgije belgijske kazne, pa im nece pasti na pamet nikad vise!

  • goran

    17. avgust 2019 | 14:20

    Voleo bih da kazne vozacima sa stranim tablicama budu ekvivalentne kaznama iz zemlje iz koje dolaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA