Poginuli planinar bio je vlasnik tržnog centra u Apatinu: Pamte ga kao poslovnog, porodičnog čoveka

Aleksandar Mijanović počeo je da planinari na Fruškoj Gori

  • 18
aleksandar mijanović nestao rtanj Foto: Instagram/Sale_mijanovic

Aleksandar Mijanović (45) koji je poginuo u noćnom planinarenju na Rtnju bio je ugledni novosadski investitor, ali i vlasnik apatinskog tržnog centra.

On je nestao prošle subote na Rtnju, a Gorska služba spasavanja čak 26 sati pretraživala je teren dok nije pronašla njegovo beživotno telo.

Ono što je neobično jeste činjenica da se Mijanović, porodični čovek koji tek dve godine planinari, uputio potpuno sam na noćno planinarenje. Rtanj je jedna od omiljenih destinacija za planinare širom zemlje, ali nije sasvim pitoma planina, posebno ne za one koji se upute samo i to noću.

Čudno je i to da je nestao i njegov mobilni telefon, koji je bio danima nedostupan. Nikome od porodice i prijatelja otad se nije javio.

Aleksandar Mijanović u Novom Sadu je poznat kao ozbiljan poslovan i porodičan čovek, direktor i suvlasnik firme "Freeland Mijanović" koja se bavi investiranjem i gradnjom najčešće stambenih objekata.

 Divlje guske na Dunavu kod Apatina Apatin, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Reč je o veoma prijatnom čoveku koji nije bio sklon bahatom ponašanju. Oženjen je i ima dvoje dece. Od pre dve godine počeo je da se zanima za planinarenje. Rado je išao na Frušku goru, a čini mi se da je već jednom išao i na Rtanj - kaže za "Blic" jedan Mijanovićev poznanik.

Mijanović je bio vezan i za Apatin, opštinu u kojoj je bio vlasnik tržnog centra. Kako pišu Apatinske novine, Mijanović je kupio udeo u Apatinskom tržnom centru u toku izgradnje od GP "Kovačević".

Opština je tada Kovačeviću ustupila zemljište u zamenu za nekoliko lokala. Opština se vodila kao suvlasnik sa pravom na 12 posto lokala i 12 posto učešća uobiti ATC.

Pošto Kovačević nije uspeo investiciju da izvede do kraja, zbog svojih poslovnih problema u koje je upao, sklopio je posao sa Aleksandrom Mijanovićem i na njegovu firmu preneo svoj deo.

Mijanović je završio izgradnju ATC-a i posle nekog vremena poslovanja, ATC je doveden u stečaj. Metodom javnog nadmetanja, 17. oktobra 2017. godine "ATC u stečaju" kupio je isti onaj koji ga je doveo u stečaj - Aleksandar Mijanović, odnosno preduzeće Mijanović iz Novog Sada, po ceni od 35,7 miliona dinara, 6,5 miliona više od početne.

Važno je napomenuti da je lokalna samouprava, upravo zahvaljujući ovom stečaju, ostala bez svojih lokala u okviru ATC, ne izdvojivši ih na vreme iz stečajne mase, tako da su svi, nakon kupovine "ATC-a u stečaju", pripali novom - starom vlasniku.

(Telegraf.rs/Blic/apatinskenovine.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milano

    31. avgust 2019 | 10:06

    Biznismen a još nestao planinari noću mobilni telefon i njega nema ?

  • Mrvica

    31. avgust 2019 | 10:49

    Aleksandar uopšte nije bio oženjen niti je imao dvoje već troje dece tačnije tri sina iz dva braka tako da nemojte da pričate gluposti.

  • Mihajlo

    31. avgust 2019 | 10:51

    Ovo nije nesrecni slucaj. Ili je ubistvo ili samoubistvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA