≫ 

Carinik je zaustavio mercedes jer su putnici bili sumnjivi, a najviše metalni kofer nađen kod njih

Vrednost njegovog sadržaja procenjena je na 370.000 dinara

  • 1
Gradina carina zaplena

Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom 30. avgusta, na ulaznoj strani prelaza Gradina, sprečili pokušaj krijumčarenja 26 boksova cigareta sa bugarskim akciznim markicama i preko 300 grama zlatnog nakita.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao "mercedes sprinter" bugarskih registarskih oznaka, kojim su iz Bugarske ka Nemačkoj putovala dvojica bugarskih državljana.

Gradina carina zaplena

Foto: Uprava carina

U razgovoru sa carinskim službenicima i vozač i suvozač su rekli da nemaju ništa da prijave, sem ličnih stvari i jednog boksa cigareta.

Međutim, detaljnim pregledom automobila, carinici su najpre ispod suvozačevog sedišta pronašli 10 boksova cigatreta "marlboro red", a potom i u nekoliko torbi sa prtljagom, među garderobom, još 16 boksova cigareta "marlboro tač".

Gradina carina zaplena

Foto: Uprava carina

Ispostavilo se da to nije sve, jer je kod suvozača u ručnoj torbi pronađen i metalni kofer sa više od 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita, narukvica, orglica, prstenja i dukata, čija je vrednost procenjna na oko 370.000 dinara.

Gradina carina zaplena

Foto: Uprava carina

Krijumčarene cigarete i zlato oduzeti su u hitnom postupku sprovedenim pred nadležnim sudom, a bugarski državljani su, kako nezvanično saznajemo, i novčano kažnjeni.

VIDEO: Da li je moguće da su i ovo počeli da švercuju?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    2. septembar 2019 | 11:26

    Cinkarosi da da bog da izgubite pertle na cipelama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA