≫ 

Novosađanka došla na aerodrom sa luksuznim "igračkama" od 40.000 evra: Oduzete su joj iste sekunde

Pokušala je sa njima da odleti u Nicu

  • 2
Satovi, sat, Rolex, Hublot

Foto: Uprava carina

Carinici su 5. septembra 2019. godine na beogradskom aerodromu sprečili pokušaj krijumčarenja nekoliko luksuznih satova čija ukupna vrednost iznosi gotovo 40.000 evra.

Satovi su otkriveni prilikom izlazne carinske kontrole, u ručnom prtljagu 33-godišnje putnice iz Novog Sada koja se predstavila kao turizmolog.

Ona se u kasnim popodnevnim satima prijavila za let ka Nici, a na pitanje carinika odgovorila je da nema ništa da prijavi.

Satovi, sat, Rolex, Hublot

Foto: Uprava carina

Nakon toga, u njenoj tašni je otkriveno dva sata marke "Rolex", jedan vredan oko 9.000 evra, a drugi gotovo 15.000, kao i jedan sat marke "Hublot", od gotovo 14.000 evra.

Istovremeno, putnica je na ruci nosila još jedan Rolex, koji nije bio predmet prekršaja, već je tretiran kao lični nakit.

Na pitanje zašto nije prijavila skupocene satove koje je nosila u tašni, putnica je odgovorila da poseduje veliku kolekciju sličnih satova i da nije znala da treba da ih prijavi, jer ih uvek nosi sa sobom.

Satovi, sat, Rolex, Hublot

Foto: Uprava carina

Podsećamo putnike da pre putovanja treba da se informišu o svojim pravima i obavezama, što mogu učiniti i putem sajta Uprave carina. Ukoliko u inostranstvo putuju sa vrednom robom putnici imaju obavezu da prijave takve predmete, što važi i za putnike koji kroz Srbiju samo prolaze na putu do svog konačnog odredišta.

Kada na vreme prijave vredne predmete i popune Obrazac o privremenom uvozu ili izvozu, mogu bezbrižno da nastave svoje putovanje bez plaćanja dažbina i nepotrebnih kazni.

Satovi, sat, Rolex, Hublot

Foto: Uprava carina

- To je formalnost koja se brzo obavi na izlaznoj carinskoj kontroli i na osnovu toga kasnije može da se vidi da je ta roba (satovi, kamere, lap-topovi i sl.) izneta iz Srbije i da je ovde kupljena, da je reč o robi domaćeg porekla i naravno, da se na taj način izbegnu neprijatnosti - savetuju carinici sa beogradskog aerodroma, koji se često suočavaju sa pokušajima krijumčarenja skupocene robe.

Satovi, sat, Rolex, Hublot

Foto: Uprava carina

VIDEO: Da li je moguće da su i ovo počeli da švercuju?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • on

    6. septembar 2019 | 15:18

    A vi da oduzmete sto pre lopovi nema vas gori na svetu avi ti satovi ce da zavrse na ruke od carine ti isti sto su ih oduzei oni ce i da ih nose al gleda ovaj odozgore sve nebrite nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA