Usmrtio čoveka zbog međe i nije mu prvi put: Zbog svađe oko granice imanja već ubio jednog komšiju

Ljubiša Stojadinovoć najpre je ranio nožem J. R, a onda je on izvadio pištolj i zapucao

  • 12
pucnjava, pistolj, Njiva, zemlja, zemljoradnja, oranica Foto: Pixabay

J. R. (70) iz Boževca, kod Malog Crnića, koji je uhapšen zbog sumnje da je 8. septembra ubio Ljubišu Stojadinovića (59) iz svog sela, već je robijao zbog istog krivičnog dela.

Naime, on je u zatvoru proveo 11 godina, jer je ubio još jednog čoveka iz svog sela, tako što ga je nasmrt pretukao drvenim kocem. Čak je i motiv ova dva zločina isti - sukob oko međe.

Uhapšenom je određeno zadržavanje od 48 sati koje ističe 10. septembra, oko podneva. Do tog vremena on će biti saslušan pred tužiocem, a nakon toga odlučivaće se o njegovom pritvaranju. Za krivično delo za koje je J. R. osumnjičen, zakonom je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni i pokojni Ljubiša sukobili su se na svojim njivama, između kojih je međa oko koje su se godinama svađali.

U jednom trenutku, usred svađe, Ljubiša je potegao nož i njime ubo osumnjičenog u desnu nadlakticu i grudi. Kako je osumnjičeni kasnije izjavio, on se tada uplašio za svoj život, pa je izvadio pištolj i u Ljubišu ispalio jedan smrtonosni hitac.

Nakon toga je telefonom pozvao policiju i mirno sačekao njihov dolazak i hapšenje. Policijskim autom prevezen je u Opštu bolnicu u Požarevcu, gde su mu lekari ustanovili lakše telesne povrede.

Pošto za pištolj navodno nije imao dozvolu, odgovaraće i zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pokojni Ljubiša živeo je sa suprugom, a u Austriji su mu tri sina i ćerka. Uhapšeni J. R. je razveden i od porodice ima samo sina, koji živi i radi u Nemačkoj.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 100jko®

    10. septembar 2019 | 09:51

    Jbala ih međa u šuplju glavu. Jesu li čuli oni za geometra?

  • Meda

    10. septembar 2019 | 09:53

    Za ovakve stvari postoji geometar,zna se medja i to se ne prelazi..kao granica jedne drzave,ako predjes ubice te

  • Mile

    10. septembar 2019 | 09:42

    Ovo samo kod nas ima ljudi se ubijaju za 100 eura Verovatno ar zemlje u tom selu vredi 30eur

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA