≫ 

Cela Inđija daje krv za devojčicu povređenu u nesreći u kojoj joj je deka poginuo: Vozač u pritvoru

Vladimir P, koji je izazvao saobraćajnu nesreću, je vozio sa 2,12 promila alkohola u krvi

  • 5
Saobracajna nesreca u Indjiji Printskrin: Youtube

Vladimiru P. (32), koji se sumnjiči da je u nedelju izazvao saobraćajnu nesreću u Inđiji u kojoj je stradao Vojin Ćirić (77), a njegova desetogodišnja unuka zadobila teške telesne povrede opasne po život, rešenjem sudije Višeg suda u Sremskoj Mitrovici određen je pritvor do 30 dana zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako se saznaje iz izvora bliskih istrazi, osumnjičeni nije ni pokušao da se brani pred sudijom jer svi dokazi upućuju na to da je on izazvao nesreću koja se dogodila u nedelju oko 8.30 časova na jednoj raskrsnici u Ulici kralja Petra u Inđiji.

150 NA SAT KROZ CRVENO SVETLO

- Osumnjičeni je vozeći automobil "audi" iz pravca Stare Pazove brzinom od oko 150 kilometara na sat ignorisao crveno svetlo na semaforu i direktno naleteo na "reno" u kome su bili desetogodišnja devojčica i njen deda koji je od siline udarca preminuo na licu mesta – objašnjava sagovornik Blica.

Dodaje i da je Vladimiru P. odmah po privođenju u policijsku stanicu uzeta krv radi analize te da je, navodno, utvrđeno da je vozio sa 2,12 promila alkohola u krvi.

Kako je rečeno u novosadskom Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, devojčica je i dalje u kritičnom stanju i lekari se već drugi dan bore da joj spasu život jer je u sudaru dobila izuzetno teške politraumatske povrede glave i stomaka.

- Nažalost, stanje povređene devojčice je nepromenjeno. Ona je i dalje kritično i lekari se bez prekida bore da joj sačuvaju život – kažu u toj medicinskoj instituciji.

CEO GRAD DOBROVOLJNO DAJE KRV ZA DETE

Tokom jučerašnjeg dana u prostorijama Crvenog krsta u Inđiji veliki broj meštana skupio se da dobrovoljno da krv u nadi da će pomoći svojoj maloj sugrađanki.

- Akcija je organizovana za manje od 24 časa. Detetu je trebala krv i cela Inđija se podigla na noge. Neizmerno smo zahvalni svima koji su se juče odazvali ovoj hitnoj vanrednoj akciji davanja krvi. Najbolji ste, nema dalje - napisali su nadležni inđijskog Crvenog krsta na svojoj Fejsbuk stranici uz fotografije koje su ilustrovale humanost i slogu Inđijaca.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fizio

    17. septembar 2019 | 16:20

    Puno ime i prezime...ubica...i opet ce biti oslobođen...samo macola....

  • D. M.

    17. septembar 2019 | 19:10

    Za ubistvo deke sa predumišljajem 40 godina, za pokušaj ubistva devojčice sa predumišljajem još 30 godina,pa kada izađe nek se javi da idemo na piće. Sve one koji izazovu saobraćajne nesreće pod dejstvom alkohola osuditi na najstrože zatvorske kazne.

  • mixi

    17. septembar 2019 | 19:42

    neka Gospod Bog pomogne da devojčica preživi,a ovozemaljski sud da radi kako treba za krivca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA