≫ 

Petar je izbo nožem bivšu ženu Desanku pred unukom (8): Dečak je saslušan, policija ima nove dokaze

Petar Mošić osumnjičen je za ubistvo Desanke Mošić, koje se dogodilo 12. jula ove godine na stanici ATP "Pančevo"

  • 5
Petar Mosic, Desanka Mosic

Foto: Facebook/Petar Mosic/Desanka Mosic

Osmogodišnji dečak, unuk Desanke Mošić, koji je prisustvovao njenom ubistvu na autobuskoj stanici u Pančevu, saslušan je u okviru istrage protiv Petra Mošića, bivšeg supruga ubijene, saznaje "Blic".

Za Desankino teško ubistvo, koje se dogodilo 12. jula ove godine oko podneva na stanici ATP "Pančevo", osumnjičen je njen bivši suprug Petar Mošić.

On je, kako se sumnja, Desanki prišao s leđa i počeo da je ubada nožem. U trenutku kada je ženi zadao prvu ranu, pored nje je bio njihov osmogodišnji unuk. Kako je tada ispričao naš izvor upoznat s istragom, dete je iz straha kada je videlo šta se dešava pobeglo sa lica mesta. Ubicu prisustvo maloletnog unučeta nije sprečilo u užasnim namerama. On je nastavio da je ubada sve dok ga vozači ATP-a nisu zaustavili.

Nesrećna žena preminula je nakon napada u pančevačkoj bolnici, a Mošić je uhapšen istog dana i od tada se nalazi u pritvoru. U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu u odgovoru "Blicu" na pitanja povodom istrage ubistva Desanke Mošić stoji da je istraga protiv njenog bivšeg supruga u toku. Petru Mošiću se na teret stavlja da je ubio svoju suprugu, koju je prethodno zlostavljao.

- Tokom istrage saslušan je osumnjičeni, ispitani su članovi porodice oštećene, kao i svi evidentirani svedoci kritičnog događaja, obavljena su odgovarajuća veštačenja i naređeno je neuropsihijatrijsko i psihološko veštačenje osumnjičenog, kao i sudsko-medicinsko veštačenje prirode, karaktera i mehanizma povređivanja sada pokojne oštećene čiji se rezultati očekuju - stoji u odgovoru portparola Višeg javnog tužilaštva u Pančevu Miloša Dejanovića.

Prema nezvaničnim informacijama, osmogodišnji unuk Mošića saslušan je prošlog petka kao jedan od svedoka. Urađeno je i DNK veštačenje, a kao jedan od dokaza protiv Mošića biće dostavljen i video-snimak ubistva koji se pojavio i u javnosti.

Petar Mošić se pred tužiocem branio ćutanjem u julu, nakon čega mu je određen pritvor, gde se i dalje nalazi.

- Osumnjičeni P. M. se i dalje nalazi u pritvoru jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da ometa postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - dodaje portparol VJT u Pančevu Miloš Dejanović.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo je naložilo i veštačenje mobilnih telefona oštećene i osumnjičenog.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakica

    24. septembar 2019 | 03:09

    Kakav boravak na slobodi ubici, treba da ostane u pritvoru sve dok ga ne osude.

  • ???

    24. septembar 2019 | 03:49

    Propisana kazna 10 godina.Sramota.

  • Lord

    24. septembar 2019 | 08:23

    Pa dokle vise da se ceka na tu dozivotnu robiju. A vala mogla bi da se vrati i smrtna kazna, kakve bagre ima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA