≫ 

Kada ljubim njene slike, imam neki osećaj: Roditelji otkrili celu istinu o nestanku Barbare Vitez

U novembru tri godine od misterizonog nestanka devojčice iz Sente

  • 6
Exploziv - roditelji Barbara Vitez Printskrin:Youtube/TV Prva/Exploziv

Priča o devojčici iz Sente, pre tri godine nestaloj, i dalje potresa Srbiju. Mada se najverovatnijom smatra zvanična verzija po kojoj je Barbara Vitez pala sa ograde na mostu i utopila se u Tisi, roditelji su sigurni da je njihova kćerka i dalje živa.

Krajem novembra 2016. godine vraćala se sa rođendana i poručila majci da je čeka. Umesto 15-godišnjakinje na prozor je pokucala policija. Roditeljima su saopštili tragične vesti. A od tog momenta, policija, tvrde Andre Vitez i njegova supruga Melinda, više nije dolazila u njihov dom.

Priča o nestanku se nekoliko puta menjala, delom zahvaljujući očevicima nesreće. Nekad trojica, nekad četvorica dečaka, kako otac sam zbunjeno iznosi, menjali su izjave,  bili na poligrafskom testiranju, kojem je prisustvovao i prevodilac, a zbog čega se, napominje privatni istražitelj, testiranje ne uzima za validno. Jednu od njihovih izjava o tome da je Barbara skočila sa merdevina u reku otac pobija pokazujući most.

- Ne može da skoči u vodu kada je ispod beton - naveo je on u emisiji "Eksploziv".

Barbara Vitez, Andre Vitez, Melinda Vitez Roditelji na mostu nad Tisom Printskrin:Youtube/TV Prva/Exploziv

Kako se u juče emitovanoj epizodi ističe, ne postoji dovoljno dokaza ni da je živa, ni da nije. Reka je, kako se saznaje, od momenta nestanka pretraživana 43 dana i telo ne samo da nije pronađeno, već nije pronađen nijedan odevni predmet moguće utopljenice. Takođe, roditeljima je mesečak dana od nemilog događaja stiglo pismo - anonimno i, tvrde u porodici Vitez, takođe neispitano. U njemu stoji da je Barbara drogirana, silovana i ubijena. Ipak, nadu da je "samo" oteta roditeljima daje i nekoliko fotografija, nedavno poslatih preko Fejsbuka.

Melindi Vitez se javio muškarac iz Mađarske, koji se predstavio kao Srbin rodom. Rekao joj je da je devojčicu prepoznao u noćnom klubu, a u dogovoru sa majkom i ocem postavio joj je i pitanja na koja bi samo ona mogla znati odgovor.

- Kada ju je pitao kako joj se zvao ljubimac iz detinjstva, prekinuo se čet - navode roditelji.

Ipak, na fotografijama vide svoje dete. Tri belega na licu učinila su da prepoznaju svoju odraslu ćerku.

Barbara Vitez, Andre Vitez, Melinda Vitez Fotografija kojom su majci javili da je Barbara viđena u Budmipešti Printskrin:Youtube/TV Prva/Exploziv

I u vezi sa spomenutim dečacima postoje dve kontroverze. Jedan je, pokazuju ćaskanje na Fejsbuku, poslao poljubac Barbari kobne noći, a nešto kasnije je obrisao iz prijatelja, što im je privuklo pažnju. Druga sporna stavka tiče se godina onih koji su dali izjave posle tragedije. Roditeljima je nagovešteno da će kada dečaci napune 18 godina, lakše moći da dođu do istine. Kada su, pak, postali punoletni, ocu je rečeno da ne mogu da odgovaraju za eventualne maloletničke greške.

Barbara Vitez, Andre Vitez, Melinda Vitez Barbarina majka Melinda Vitez Printskrin:Youtube/TV Prva/Exploziv

On je, kaže, 100 posto siguran da mu je ćerka živa i čeka dan kada će se vratiti. Sve informacije koje do njega stužu vraćaju mu nadu. Majka u suzama izgovara slično.

- Kada ljubim njene slike, onda imam neki osećaj - kaže Melinda u nadi da će se Barbara zaista vratiti kući.

(Telegraf.rs/ TV Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baka Lida

    23. oktobar 2019 | 19:46

    DACE LEPI BOG DA JE DETE ZIVO

  • Roditelj

    23. oktobar 2019 | 23:04

    Ovo sto se desava ovoj porodici je gore od nocne more.Ovako nesto covek ne bi pozeleo ni neprijatelju.Podrska za porodicu Vitez!

  • Jex

    24. oktobar 2019 | 00:17

    Gde je Barbara? Objavite molim vas.Postavljacu to pitanje svakog dana.Neko mora da odreaguje.Previse žalosno i previše traje.Mora da se nađe,a iskreno nekako verujem da je živa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA